2012. november 7.

Mangó lassi bonbon



Még Münchenben kóstoltam a Dallmayr házban egy nagyon jól sikerült mangó lassi bonbont: nagyon üdítő, könnyű volt a joghurttól. Mivel a párom nagy kedvence a mangó és a mangó lassi is, így muszáj volt kikísérletezni a házi verziót. A lassi eredetileg egy üdítő, joghurt alapú ital Indiából, amelyet sokféle verzióban készítenek. Ennek az egyik változata a mangó lassi: mangópüré, víz és joghurt az összetevői, amelyhez még cukrot is adhatnak. A két fő összetevő nálam is a mangópüré és a joghurt lett, ehhez jött még egy kevés fehér csoki és vaj, ami tartást ad a ganache-nak. Nagyon finom, könnyű töltelék lett!



Hozzávalók 21 darabhoz:
Ganache:
- fél mangó (puha, érett példány kell!)
- 3 púpos tk. natúr joghurt
- 4 dkg fehér csokoládé
- 1 tk. puha vaj
Burok:
- 20 dkg fehér csokoládé
- sárga olajos bázisú ételfesték (Wilton Candy Color)
- 1-2 pasztilla kakaóvaj + egy kevés porított kakaóvaj

A ganache-hoz a fél mangót kiskanállal kiszedem a héjából, leturmixolom, átpasszírozom, majd kb. 5-10 perc alatt lassú tűzön picit beforralom. Hozzáadom a joghurtot, majd beledobom az apróra vágott fehér csokit, és felolvasztom. Végül hozzákeverem a puha vajat.
A buroknál először a mangó színét idéző sárgás mintákat készítem el. A kakaóvaj-pasztillákat felolvasztom, belekeverek kb. egy késhegynyi porított kakaóvajat, majd hozzáadok egy kevés sárga festéket, összekeverem. Egy ecset segítségével tetszőleges absztrakt mintákat festek a polikarbonát forma mélyedéseibe.



A fehér csokit megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokiburkot polikarbonát vagy szilikon formában. Hűtő, míg a csoki megszilárdul. Kiskanállal vagy kivágott nejlonzsák segítségével beleadagolom a mangó lassi ganache-t a csokihüvelyekbe, majd a formát kb. egy órára hűtőbe teszem, hogy a töltelék szilárduljon, megbőrösödjön.



Végül a maradék fehér csokit újratemperálom, és lezárom a bonbonokat. Hűtő egy szűk órára, majd kifordítom a kész bonbonokat a formából.






5 megjegyzés :

Vianne írta...

1 eve tervezem elkesziteni ezt a bonbont, tegnap kerult ujra a kezembe a recept:)
A kurzusokhoz nagy-nagy gratula Zsuzsi, nagyon megérdemled!!!

Erika írta...

Én is nagy mangó fan vagyok, isteni lehetett!:)

Kati írta...

Jamie mango lassi-ját nagyon szeretem, így ez a bonbon is nagyon tetszik, s olyan szép is:)

Praliné Zsuzsi írta...

Vivi, már meg sem lepődöm :)) Ez még vmikor nyáron készült, a müncheni utam után. És nagyon köszönöm, tőled ez sokat jelent nekem!

Erika, én nem vagyok nagy mangórajongó, de akinek készült, annak nagyon ízlett :))

Kati, köszönöm!

teller-cake írta...

Olyan gyönyörűek....:)