Könyvajánló

Bonbonos könyvek magyar nyelven:


Saját készítésű pralinék és bonbonok. Pralinékészlet - Receptkönyv hat stílusos ajándékdobozzal. Alexandra Kiadó, 2012. (Eredeti cím: Pralinen & Konfekt selber machen. Pralinenset: Rezeptbuch und 6 dekorative Geschenkboxen. Köln, Naumann & Göbel Verlagsgesellschaft mbH, 2011).



Elizabeth LaBau: Édes meglepetések. Karamellák, csokis falatkák, keménycukorkák, nyalókák, grillázsok, bonbonok és cukormassza - a legegyszerűbbektől a legrafináltabb desszertekig. (Budapest, 2013, ford. Mohácsi Anikó; eredeti kiadás: The Sweet Book of Candy Making: From the Simple to the Spectacular - How to Make Caramels, Fudge, Hard Candy, Fondant, Toffee, and More! Beverley, Massachusetts, 2012, Quarry Books)


Bonbonos könyvek angol nyelven:







William Curley: Couture Chocolate (London, Jacqui Small Llp, 2011).




Peter P. Greweling: Chocolates and Confections. Formula, Theory, and Technique for the Artisan Confectioner (Hoboken, New Jersey, 2007, kiadja: The Culinary Institute of America).



Pam Willams & Jim Eber: Raising the Bar. The Future of Fine Chocolate (Vancouver, BC, Wilmor Publishing Corporation, 2012).



Ewald Notter: The Art of the Chocolatier: From Classic Confections to Sensational Showpieces (Hoboken, New Jersey, 2011).



Carole Bloom: Truffles, Candies & Confections. Techniques and Recipes for Candymaking. (Berkeley, California, 2004 - Revised and Updated Edition; első kiadás 1992-ben)



Michael Recchiuti & Fran Gage: Chocolate Obsession. Confections and Treats to Create and Savor. (New York, Stewart, Tabori & Chang, 2005)



Chantal Coady: Rococo - Mastering the Art of Chocolate. (London, Weidenfeld & Nicolson, 2012)



Bonbonos könyvek német nyelven:







(30 db szilikon bonbonkapszlival kapható.)





Pralinen & Konfekt selbst gemacht. A Pralinenclub GmbH kiadása. München: Südwest Verlag, 2010.



Egyéb témájú receptkönyvek:















Aprósütemények. Haladóknak és ínyenceknek. 50 receptkártya. Pécs, Art Nouveau Kiadó, 2009. (Ford. Gadácsi Veronika)




3 fagyis könyv:

David Lebovitz: The Perfect Scoop. Ice Creams, Sorbets, Granitas, and Sweet Accompaniments. New York, 2009.

Vicki Smallwood: Fagylaltok könyve. Pécs, 2006.; a fordítás alapjául szolgáló kiadás: Vicki Smallwood: The Ice Cream Handbook. Devon, 2005.

Fany Gerson: Paletas. Authentic recipes for Mexican ice pops, shaved ice & aguas frescas. New York, 2011.