2012. november 9.

Mars szelet házilag



Ez most egy villámposzt lesz :) Ugyanis eszembe jutott, hogy a Mars szeletet a blogon már bemutatott házi Snickers receptjéből kiindulva nagyon egyszerűen el lehet készíteni. A Mars szelet, akárcsak a Snickers, két rétegből áll: egy réteg puha karamella és egy réteg könnyű-levegős tojásfehérje alapú nugát (ún. fluffy/aerated nougat) alkotja. A különbség, hogy a Snickersnél sós mogyorós a karamellréteg, a Marsnál a mogyi hiányzik, a nugát pedig a Snickersnél mogyoróvajjal van dúsítva, míg a Mars szelet nugátrétege tejcsokis. 

Tehát csupán két dolgot kellett változtatni a Mars szelethez a házi Snickers receptjén, amit itt találtok: 

- A karamellarétegnél el kell hagyni a sós mogyorót.
- A puha nugátba a 40 gr mogyoróvaj helyett 40 gr olvasztott tejcsokoládét keverünk.

Ennyi :)

8 megjegyzés :

JinglingApricot írta...

Jaj de jó! A Mars a kedvencem. :)

zazálea írta...

ennyi.. aha:D

teller-cake írta...

A leges-legkedvencebb csokim! Talán ki is próbálom...:))

Sütis néne írta...

elfogadnám ezt is, meg a Snickers-t is...meg még sok-sok egyéb finomságot is amit készítesz..csak valaki megcsinálná helyettem.... :-)))

gionetta írta...

Nagyon jól hangzik. Igaz nekem maximum a Twix jön be, de attól még nagoynjó ötlet ajándéknak! :-))

Praliné Zsuzsi írta...

Jingling Apricot, akkor próbáld ki :)

Zazálea, :))

Teller-cake, szerintem nyugodtan próbáld ki!

Sütis néne, jó taktika :DD

Gionetta, köszi! A twixet én is szeretem!

Névtelen írta...

Most akkor hol van a recept???

Praliné Zsuzsi írta...

Szia! Mivel a Mars szelet receptje majdnem tökéletesen egyezik a Snickersével, nem pötyögtem be külön, hanem:

1. Kattints át a Snickers receptjéhez ide: http://www.pralineparadicsom.hu/2012/09/snickers-hazilag.html (ezt linkelem a posztban is)
2. Majd a Snickers receptjén két ponton kell változtatni:
- elhagyod a sós mogyorót a karamellából
- a puha nugátba a mogyoróvaj helyett (ami a Snickersnél kell) ugyanolyan mennyiségű olvasztott tejcsokit kell keverni. És ez lesz a Mars receptje!