2012. október 31.

Kurzusaim a Konyha-szigetek főzőiskolában


Még számomra is hihetetlen, de november-december folyamán három csokis kurzust fogok tartani a Konyha-szigetek főzőiskolában (FB-oldal itt). Már jó ideje zajlik a tervezgetés, és mától már foglalhatóak az időpontok! Három különböző témát terveztem, mindegyik alkalommal fogunk csokoládét temperálni, egyébként pedig más-más finomságokat készítünk a három kurzuson. Kedvcsinálónak mutatom a három kurzus tematikáját:

Karamella minden mennyiségben!

Időpont: november 23. péntek, 17.45-21.00.



Igazi édességrajongóknak való program! Készíteni fogunk mogyoróvajas tejkaramellát (fudge), grillázsos csokichipset, gyömbéres karamellás - fehércsokis trüffelt és diópraliné-halmokat. Közben lesz szó a karamellizálásról és a csokoládé temperálásáról is.



Édes ajándékok a konyhából

Időpont: november 30. péntek, 17.45-21.00



Ha szeretnéd saját készítésű ajándékokkal meglepni barátaidat Karácsonyra, itt a helyed! Készíteni fogunk karamellizált, csokiba mártott, fűszeres mogyoródrazsét, mogyorónugátos forrócsoki-pálcát, mintás csokinyalókákat különféle feltétekkel és karácsonyi fűszerezésű töltött csokicsészéket. Megismerkedünk egy egyszerű alap-ganache recepttel és természetesen a csokoládé temperálásával is.



Szaloncukor készítése házilag

Időpont: december 8. szombat, 17.45-21.00



Ezen a kurzuson különféle szaloncukrokat fogunk készíteni: marcipános-gyümölcsöst saját készítésű marcipánból, mandulapralinésat és Mozart-szaloncukrot (mogyorónugáttal és saját készítésű pisztáciamarcipánnal). Végül együtt csomagoljuk a szaloncukrokat. 



A kurzusok új helyszínen, Szentendrén lesznek (2000 Szentendre, Kossuth Lajos u. 22) - a honlapon még a régi budai helyszín szerepel, ez hamarosan javítva lesz.

Az összes kurzusra ezen a linken tudtok helyet foglalni. Ha további kérdésetek van a részletekkel kapcsolatban, akkor ezen a számon tudtok érdeklődni: 0670 4518738.

Én nagy-nagy szeretettel és izgalommal várok minden érdeklődőt! Szeretném élőben is átadni azt, milyen öröm játszani a különféle ízekkel, színekkel, textúrákkal a bonbonkészítés során!

3 megjegyzés :

teller-cake írta...

Na, ilyenkor azért kicsit bánom, hogy elköltöztünk Budapestről...De Neked szívből gratulálok! :)

gionetta írta...

Ha esetleg Heidelbergben lenne... ;-) Oda még könnyebben eltalálnék. :-)) De majd tegyél fel képeket az estékről! Az is érdekes tud lenni.

Praliné Zsuzsi írta...

Teller-cake, köszönöm szépen! Kár, hogy nem tudunk találkozni!

Gionetta, majd igyekszem hozni képeket!