2012. szeptember 30.

SAD IX. forduló: összefoglalóA SAD kilencedik fordulójában kicsit a divat világa felé fordítottam a figyelmünket: a téma a divatos pöttyös és csíkos lett, ami sokatoknak megmozgatta a fantáziáját! Nagyon sokféle alkotás született: torták, sütemények, sós finomság, gombóc és nagy örömömre bonbonok is :) Lássuk, ki mivel készült!

Marka a boszikonyhájában a pöttyösre szavazott a tortája díszítésénél: gyümölcsökkel pettyezete férje szülinapi csokitortáját. Nem mondom, én is elfogadnám a szülinapomra!Éva a Takarékos konyhából pihe-puha nutellás muffinokat díszített, majd felváltva csíkozta és pöttyözte csokival a muffinokat. És Éva ügyelt a részletekre is: még a fotózáshoz használt szalvéta is pöttyös nála!Judóca, a Judit tortácskái blog írója tortát készített csíkos díszítéssel, de nem csak a csíkokat csodálhatjuk nála, hanem egy gyönyörű plasztik csokirózsát is!Teller-cake igazán furfangosat talált ki a játékra: torta is, muffin is, pöttyös is, és tuti, hogy isteniek! Csodaszép színesek, szerintem hangulatjavítónak is fantasztikusak!Maklári Fanni nem ír blogot, de a téma megtetszett neki, és nagy-nagy örömömre pöttyös bonbonokat készített. Íme a karamellás-mogyorókrémes bonbonok receptje:


"Hozzávalók:
Karamellkrém:
- 12,5 dkg cukor
- 125 ml tejszín
- 1 vanília aroma
- 2 dkg vaj
- 3 dkg méz
- 10 dkg étcsoki
Mogyorókrém:
- 10 dkg mogyoró
- 10 dkg kristálycukor
- 100 ml tejszín
- csipet só

A pirított mogyorót aprítógépbe teszem a tejszínnel és a cukorral. Addig aprítom amíg folyékony masszát nem kapok.
Temperált fehér csokival kikentem a formákat. Próbáltam vastagabbra, hogy ne üssön át a sötétebb színű töltelék. Megvártam, hogy a töltelékek kihűljenek. Az első réteg a mogyorókrém amire szórtam pár darabka aprított mogyorót, majd erre jött a karamellkrém. A végén újratemperáltam a fehércsokit és befedtem a bonbonokat.
Az aljukra különböző méretű fehér és rózsaszín golyókat szórtam hogy pöttyösek legyenek, ez lett a bonbonok teteje miután kifordítottam őket."Tortafüggő Marisz két csíkos alkotással készült erre a fordulóra: egy piskótatekercset dobot fel nagyon látványos háromszínű csíkos mintával matcha port és kakaóport használva, majd szuperötletes csíkos muffinokat sütött.

Hári Bettinek szintén nincs blogja, de nem akart lemaradni a pöttyözésről: pettyes piskótát sütött, ahol kérem a pöttyök nem díszek, hanem a piskóta belsejéből kacsintanak ránk. Itt a receptje:


"6 tojásból piskótát sütünk, kihűtjük, majd kettévágjuk.
1/4 kg kekszet ledarálunk, 5 dkg cukrot, 1 dkg kakaót, 1 dl rumot, 1 dl forralt tejet adunk hozzá melegen. Alaposan összegyúrjuk és hat rudat formálunk belőle.
3 dl tejből puncspudinggal krémet főzünk. 1 csomag margarint 22 dkg cukorral habosra keverünk, majd a kettőt összekeverjük.
A krém felét az egyik piskótalapra kenjük, majd rátesszük a rudakat és a krém másik felét, majd a felső piskótalapot. Csokimázzal bevonjuk a tetejét, hűtőbe tesszük pár órára és ha már teljesen összeállt szeleteljük."Trollanyu szintén piskótatekercset sütött, de ő pettyezte, méghozzá nutellával! Milyen jó ötlet! Ja, ér kienni a pöttyöket? :) A töltelék karamellkrém, ami szintén nagy kedvencem, kár, hogy Norvégia messze van egy kóstolóhoz!Gionetta nem aprózta el, két tortát is küldött játszani: egy muscovado karamellás tortát habrózsa-pettyekkel díszítve és egy szív alakú grillázsos tortát csíkokkal díszítve. Őszintén mondom, hogy nehéz helyzetben lennék, ha választanom kéne!

Vikvi szintén tortát, méghozzá gesztenyetortát készített erre a fordulóra. Nála egy újabb szuper díszítési módszert láthatunk: csíkos transzferfóliával készített csokidíszeket a tortájára!Gaby Rubin konyhájából nagyon ötletes finomsággal lepett meg: mákos-szilvás tejbegríz gombócot készített, amelyek pöttyeiket a máknak köszönhetik. Igazi őszi finomság, elegáns fekete-fehér színvilágban!Hani az Ízemlékek blogból lélegzetelállító pezsgőkrémes zebratortát készített. A torta oldala zebracsíkos, a pöttyös díszítést pedig csokikorongokkal készítette Hani. Tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra!Kisildi kockás sütit készített, hiszen a kockák azok csíkokból állnak! A játékos háromszínű süti bárkinek a hangulatát feldobja, az biztos!Katuci a Katucikonyhából két bonbonnal készült. Mind a két bonbonnál természetes módon pettyezte a fehér csokiból készült burkot: mákkal, illetve finomra őrölt kandírozott ibolyával. A mák párja a passiógyümölcs lett - tuti a gondolataimban olvasott, amikor készítette :)) A kandírozott ibolya pedig meggyel és cseresznyével társult... azt hiszem, itt is gondban lennék, ha választanom kellene!
Julia, a Julia süt-főz blogból szintén mákkal pettyezte a bonbonokat, és finom őszies tölteléket álmodott a csokiburkokba: fahéjas-almapálinkás fehércsokiganache-t. És még a fotó is pettyes alapon készült!InfoKata az InfoIM blogból sós finomságot küldött: sörkorcsolya pereceket csíkozott és pettyezett felváltva. Azt hiszem, ennyi édesség után mindannyiunknak nagyon jól esik a sós rágcsa!A pereceken kívül egy gyönyörű lúdlábtortát is küldött Kata a virtuális asztaltársaságunknak: a vidám tortát csíkok, pettyek és virágformák együtt díszítik.Flóra az Ízek és élmények blogból háromcsokis mousse-t küldött. A habos csokis finomság szinte leugrik a képről, úgy kínálja magát!Én a csíkok és a pöttyök közül a pöttyökre szavaztam, és bonbonokat (mi mást? :)) pettyeztem, amelyek almás-karamellás tölteléket kaptak... mert a Tarte Tatin-t bonbonba is lehet tölteni!


Nyammm Zsófi trendi cake popokat készített rózsaszínben és csokibarnában, a popokat pedig csíkokkal és pöttyökkel szórta meg. Jöhet ebből is egy adag kóstoló, nyammm!
Bonbon Mánia a véghajrában egy igazi csíkos ízorgiával, Csokis, karamellás, amaréna meggyes pohárkrémmel rukkolt elő, amelynek a tetejét gránátalma-magok pettyezik. Ugye ti is belekanalaznátok velem együtt? :)Nagyon köszönöm még egyszer, hogy ennyien lelkesedtetek és részt vettetek. A stafétát pedig szeretném átadni Flórának, az Ízek és élmények blog írójának. Kíváncsian várom, mi lesz az új téma. Addig is vegyetek egy szép pöttyös vagy csíkos őszi ruhadarabot ;)

47 megjegyzés :

NYAMMM írta...

Szuper összefoglaló és mennyi remekmű!
Köszönjük a játékot:)

marisz57 írta...

Ugyanaz a véleményem, mint az előttem szólóé: remek az összefoglaló, és remek ehető alkotások születtek!
Zsuzsi, köszönjük!

dizájnmenza írta...

Kár, hogy nem tudtam rajta részt venni! Nagyon szuper volt és lett!

Hani írta...

Nagyon sok gyönyörűség érkezett! Szuper lett az összefoglaló!

Névtelen írta...

Szuper az összefoglaló, és szuperek az alkotások is.:)
Köszönöm a stafétát, néhány napon belül jövök a témával!

trollanyu írta...

Szuper összefoglaló, ennyi csíkos és pöttyös ételt még sosem láttam egyben, mindegyiket végig kóstolnám:)
Remek jéték volt, köszönöm:) Kíváncsi vagyok Flóra kiírására:)

teller-cake írta...

Nagy kalapemelés a levezényléshez és az alkotóknak a rengeteg finomsághoz! :)

Éva írta...

Nagyon sok szép finomság gyűlt össze, köszönöm a játék lehetőségét és hogy ilyen jó témát választottál. Kíváncsian várom a következő fordulót is!

Petra írta...

Remek összefoglaló és nagyon ötletes kiírás volt. Gratulálok a résztvevőknek is.
Igazán sajnálom, hogy lemaradtam. :((((

Marka írta...

Nagyon jó lett az összefoglaló (akár a téma:-) Köszönjük szépen:-)

gionetta írta...

Köszönjük a lebonyolítást és a fáradozást, amellyel összehoztad ezt a szuper összefoglalót! Nagyon ügyes voltál! :-))

Judóca írta...

Nagyon "divatos" összefoglaló a "divatos" játékhoz:))) Egyik finomság jobban néz ki mint a másik!! Köszönjük a lehetőséget:)))

Praliné Zsuzsi írta...

Én örülök, hogy ennyien jöttetek játszani! :)

Katucikonyha, írta...

Sikerült őszi divatot teremteni. :-) Nagyon jó dolgok születtek, köszönjük Neked, Zsuzsi!

shyam cj írta...

Telecom Project manager in the telecom space are the people in charge of a specific project or projects within a telecom business. As a project manager, their responsibilities are to plan, budget, manage and document all stages of a certain project. Telecom Project Managers are accountable for coordinating telecommunication systems installation projects for multiple businesses across the various platforms.

Jack írta...

An equipment is such a gadget that tracks or records all the key strokes and each word composed through equipment are utilized with the end goal of keystroke. Aluminum door supplier

office.com/setup írta...

Hоw dо ореn-ѕоurсе рrоduсtіvіtу ѕuіtеѕ compare tо MS Office - аnd dоеѕ іt mаkе ѕеnѕе fоr уоur оrgаnіzаtіоn tо сhооѕе frее соmmunіtу software rаthеr thаn Microsoft's commercially licensed оffеrіng? www.office.com/setup www.office.com/setup

Sophia Williams írta...

Thanks for sharing with us such a mind-blowing post. I am really impressed with the information you have provided. Keep up the good work.
Mcafee.com/Activate | www.Mcafee.com/Activate | office.com/setup

Eliana Jones írta...

Thanks for sharing such great information with us. Your Post is beneficial and the information is reliable for new readers. Thanks again for sharing such a useful post.
office.com/setup

Liam Jack írta...

All your banking hassle, your payments, and receipts are taken care of. It is, in fact, a single-stop solution to all your monetary transactions. One of the two best things about PayPal is its instantaneity. You don’t have to worry about the transaction getting failed, or taking way too much time. Another thing that makes PayPal worthy is its service availability across the world. It follows you wherever you go to make your life easier and quicker. Let’s discuss steps to making an account, and resolutions to PayPal login issues.
PayPal login |
www.amazon.com/mytv |
Xfinity Login |
DirecTV login |
youtube.com activate |
ij.start.cannon
Cox login
PayPal login

corajones írta...

Go through the canon.com/ijsetup webpage,e, click Set Up and start the Canon ij printer setup process. If you have a Canon inkjet printer (wireless or wired), setting up the complete printer is easy.
microsoft365.com/setup allows you to download and activate the Microsoft Office setup. Microsoft 365 plans for personal and home provides robust Office desktop apps including Word, PowerPoint, Excel, Outlook, and OneNote.

corajones írta...

Go through the 123.hp.com/laserjet provides wired and wireless, both Hp printer software download options, hence if you have hp wireless printer, connect it with below steps;
Turn on the hp printer and connect to home WiFi also, see the available WiFi networks on display.
Go to norton.com/setup and download Norton setup. With over 64+ Million Users, Norton is already on the list of best antivirus security that helps you manage your digital life anywhere. If you have a Norton product key.

James K. írta...


McAfee antivirus is a full threat protection based antivirus program that you can install and activate at Mcafe . You cannot deny that in the present time, antivirus is the necessity of each system due to multiple threats, malware, and viruses. cricut.com/setup | Mcafe.com/activate |ij.start canon | ij.start.canon

Névtelen írta...

Download and install Canon ij setup from Cannon/ijsetup to start using powerful features packed into the incredibly compact bodies of your Canon printer. You can find multiple ranges of printers such as canon inkjet selphy, Maxify, Canon mg3620 ink, Canon mx490 ink, or others. canon.com/ijsetup |
cannon/ijsetup | Cox webmail Login | Skype Login

ava clark írta...

Canon printer comes with numerous types, including multifunction, single function, photo print, scanning, copy, and other so many features; however, setting up a Canon model requires an almost similar process.
| ij.start.canon |
ij.start canon |
http://ij.start.canon | https://ij.start.canon

ava clark írta...


Webroot is a computer security software program for Microsoft Windows users that combine software as a service cloud protection with traditional Antivirus and anti-spyware desktop technologies.
webroot install with key code | webroot install with key code |
office.com/setup

Max Turner írta...

Go to norton.com/setup and download Norton setup. With over 64+ Million Users, Norton is already on the list of best antivirus security that helps you manage your digital life anywhere.
Microsoft office.com/setup Home & Student 2019 is an all-in-one solution that includes Word, Excel, and PowerPoint software to make documents, calculations, presentations, reports, etc.

Tom Cook írta...

Follow cricut.com/setup is the online portal that allows you to set up your Cricut machine. A mostadvanced Cricut machine is best in cutting shapes, text, and photos. It doesn’t only make cuts oncard stock or vinyl but adhesive foil, faux leather, balsa wood, and more.. ij.start canon | ij.start.canon | Mcafe.com/activate

Tom Cook írta...

This applicationis considered for video calling across the globe. Be it with friends or family or with your colleagues, this application makes it possible to connect and do video chat or conferencing, wherever you are. Skype Login canon.com/ijsetup | cannon/ijsetup | Cox webmail Login

Amazon my tv írta...

Through www.amazon.com/mytv - how you can connect your mobile phone to Amazon Prime. Through amazon.com/mytv, you can watch your favorite TV shows, series movies. You can watch prime videos anywhere on your device. Users need to create an Amazon account if they don’t have an Amazon account and enter the Amazon my TV activation code to watch Amazon prime videos on your device.

amazon.com/mytv | www.amazon.com/mytv

norapotter írta...

Microsoft 365 plans for personal and home provides robust Office desktop apps including Word, PowerPoint, Excel, Outlook, and OneNote.
microsoft365.com/setup | microsoft365.com/setup allows you to download and activate the Microsoft Office setup. Go through the canon.com/ijsetup webpage,e, click Set Up and start the Canon ij printer setup process.

norapotter írta...

Defend against the unknown threats and proceed for Trend micro download with www.trendmicro.com/activate having Advanced Machine Learning Technology.If you have a Norton product key norton.com/setup and download Norton setup. Go through the 123.hp.com/laserjet provides wired and wireless.

mack zayn írta...

Microsoft 365 or Office on your computer. If you are using any other Microsoft service such as OneDrive, Outlook, Skype, or Xbox Live, it means you already have an account that you can use for any Microsoft activity.
Microsoft365.com/setup
Microsoft365.com/setup
www.microsoft365/setup

mack zayn írta...

Canon Pixma TS3322 is a multi-functional printer, which enables you to perform many actions including, print, copy, and scan, all at once.
ij.start.canon/ts3322
ij.start.cannon/ts3322

Sophia Williams írta...

Thanks for sharing such great information with us. Very nice and well-explained article. If you want to know how to purchase a Microsoft 365 subscription, then visit microsoft365.com/setup | office.com/myaccount

steeve00004 írta...

tubi.tv/activate is an online platform that is a creation of Fox Corporation and stream the latest content and videos of your interest. In comparison to Netflix, the platform is free to access and you can watch as many as movies you want for free with the help of tubi. tubi tv
tubitv


Roadrunner email (webmail) is among the exceptionally famous email benefits in the United States. Here you will get complete information about Roadrunner email login issue. Possessed and constrained by Time Warner Cable Network, it enables clients to buy into the email which is diverted towards the system.
Roadrunner email login

Carl Wood írta...

If the Samsung printer is offline or has an offline status, it displays offline or offline pop up windows that do not convey or display errors. It's not much to correct how a Samsung Offline Printer should be brought online. Technical persons are most often willing to give Samsung's printer the excellent features to record the results of the printing process. The printing necessity of your paper is first and foremost that your device and others understand the presence and other existence of Samsung's printer module. Finally, it is recommended that you take the Samsung printer solution offline with the assistance of a professional team. We never use a short-cut to reduce the presence of a problematic issue. If you only want to access a positive effect, you must consult with our expert team. Otherwise, you'll be surrounded by a slew of technical issues. Please do not hesitate to bring your questions to our expert, who will respond as soon as possible.
visit our site for further steps: Fix Samsung Printer Offline

Unknown írta...

A Quick Guide to Canon Printer Setup
Make sure your printer hardware is configured.
On your PC browser, go to canon.com/ijsetup.
Click Set Up.
Using your Canon IJ printer model, the download printer software.
Double click to install it.
Connect a network to your printer and PC.
Finish the Canon IJ printer setup.
LaserJet Printer Setup
Configure your HP Printer hardware.
Visit 123.hp.com/laserjet from the browser.
Using your LaserJet model name, download software.
Double click to start the installation.
Connect the printer via wireless network or USB.
Add the LaserJet printer to your system devices.
Finish the HP LaserJet setup.

Unknown írta...

microsoft365.com/setup allows you to download and activate the Microsoft Office setup. Microsoft 365 plans for personal and home provides robust Office desktop apps including Word, PowerPoint, Excel, Outlook, and OneNote.Microsoft 365 subscribers can always install the latest version of MS Office and get frequent software updates. If you have a Microsoft account, sign in and enter the product key at microsoft365.com/setup to activate your product. Install and set up your Office 365 apps with the given instructions.

News tech new site írta...

Let us be thankful to the folks that make us happy; they'll be the captivating gardeners who make our souls blossom. hotmail.com | espn.com/activate

Unknown írta...

Canon printers are ideal for every situation wherever you need a document, paper, or photo print or even if you wish to scan, fax, and do more i Ij.start canon
ij.start.canon

Unknown írta...

Microsoft365.com/setup
is an official portal to activate and start your Microsoft 365 product including office apps, cloud services and other collaboration services. You’ll need to Sign In and enter the Microsoft 365 product key.

ethan potter írta...

A Quick Guide to Canon Printer SetupMake sure your printer hardware is configured.
On your PC browser, go to cannon.com/ijsetup
Click Set Up.
Using your Canon IJ printer model, the download printer software.
Double click to install it.
Connect a network to your printer and PC.
Finish the Canon IJ printer setup.
microsoft365.com/setup allows you to download and activate the Microsoft Office setup. Microsoft 365 plans for personal and home provides robust Office desktop apps including Word, PowerPoint, Excel, Outlook, and OneNote.


youtubeactivity írta...

Youtube.com/activate
YouTube is the go-to stage for the vast majority to watch recordings in the present age. Whether you need to watch useful instructional exercises, or films, or even web series, YouTube has it, and henceforth, it is the most famous video distributing and real time webpage as of date.After examining the interest of individuals all over the planet towards web based streaming stages like Netflix, Amazon Tv, or Hulu Live, Youtube dispatches Youtube Tv in April 2017.
At start Youtube Tv is simply restricted to some piece of the USA, in the wake of seeing its notoriety it is currently accessible in a large portion of the nations all over the planet. Youtube is currently hoping to extend it significantly more.

Patrika Jones írta...

From ij.start.canon, you can download the printer driver for your Canon printer that will further work on enhancing your experience. To know more about it, you must look at the given information.
From ij.start.cannon, you can download the printer driver for your Canon printer that will further work on enhancing your experience. To know more about it, you must look at the given information.

Névtelen írta...

ij.start canon helps to set up canon printer. It’s the online support platform to download and install canon printer drivers, firmware, and software ij.start.canon , Canon IJ Network Tool

Nancy Havens írta...

This post amazing, Thanks to sharing this information.please visit...
wells fargo login |
capital one login
Amex login |