2012. szeptember 30.

SAD IX. forduló: összefoglaló



A SAD kilencedik fordulójában kicsit a divat világa felé fordítottam a figyelmünket: a téma a divatos pöttyös és csíkos lett, ami sokatoknak megmozgatta a fantáziáját! Nagyon sokféle alkotás született: torták, sütemények, sós finomság, gombóc és nagy örömömre bonbonok is :) Lássuk, ki mivel készült!

Marka a boszikonyhájában a pöttyösre szavazott a tortája díszítésénél: gyümölcsökkel pettyezete férje szülinapi csokitortáját. Nem mondom, én is elfogadnám a szülinapomra!



Éva a Takarékos konyhából pihe-puha nutellás muffinokat díszített, majd felváltva csíkozta és pöttyözte csokival a muffinokat. És Éva ügyelt a részletekre is: még a fotózáshoz használt szalvéta is pöttyös nála!



Judóca, a Judit tortácskái blog írója tortát készített csíkos díszítéssel, de nem csak a csíkokat csodálhatjuk nála, hanem egy gyönyörű plasztik csokirózsát is!



Teller-cake igazán furfangosat talált ki a játékra: torta is, muffin is, pöttyös is, és tuti, hogy isteniek! Csodaszép színesek, szerintem hangulatjavítónak is fantasztikusak!



Maklári Fanni nem ír blogot, de a téma megtetszett neki, és nagy-nagy örömömre pöttyös bonbonokat készített. Íme a karamellás-mogyorókrémes bonbonok receptje:


"Hozzávalók:
Karamellkrém:
- 12,5 dkg cukor
- 125 ml tejszín
- 1 vanília aroma
- 2 dkg vaj
- 3 dkg méz
- 10 dkg étcsoki
Mogyorókrém:
- 10 dkg mogyoró
- 10 dkg kristálycukor
- 100 ml tejszín
- csipet só

A pirított mogyorót aprítógépbe teszem a tejszínnel és a cukorral. Addig aprítom amíg folyékony masszát nem kapok.
Temperált fehér csokival kikentem a formákat. Próbáltam vastagabbra, hogy ne üssön át a sötétebb színű töltelék. Megvártam, hogy a töltelékek kihűljenek. Az első réteg a mogyorókrém amire szórtam pár darabka aprított mogyorót, majd erre jött a karamellkrém. A végén újratemperáltam a fehércsokit és befedtem a bonbonokat.
Az aljukra különböző méretű fehér és rózsaszín golyókat szórtam hogy pöttyösek legyenek, ez lett a bonbonok teteje miután kifordítottam őket."



Tortafüggő Marisz két csíkos alkotással készült erre a fordulóra: egy piskótatekercset dobot fel nagyon látványos háromszínű csíkos mintával matcha port és kakaóport használva, majd szuperötletes csíkos muffinokat sütött.





Hári Bettinek szintén nincs blogja, de nem akart lemaradni a pöttyözésről: pettyes piskótát sütött, ahol kérem a pöttyök nem díszek, hanem a piskóta belsejéből kacsintanak ránk. Itt a receptje:


"6 tojásból piskótát sütünk, kihűtjük, majd kettévágjuk.
1/4 kg kekszet ledarálunk, 5 dkg cukrot, 1 dkg kakaót, 1 dl rumot, 1 dl forralt tejet adunk hozzá melegen. Alaposan összegyúrjuk és hat rudat formálunk belőle.
3 dl tejből puncspudinggal krémet főzünk. 1 csomag margarint 22 dkg cukorral habosra keverünk, majd a kettőt összekeverjük.
A krém felét az egyik piskótalapra kenjük, majd rátesszük a rudakat és a krém másik felét, majd a felső piskótalapot. Csokimázzal bevonjuk a tetejét, hűtőbe tesszük pár órára és ha már teljesen összeállt szeleteljük."



Trollanyu szintén piskótatekercset sütött, de ő pettyezte, méghozzá nutellával! Milyen jó ötlet! Ja, ér kienni a pöttyöket? :) A töltelék karamellkrém, ami szintén nagy kedvencem, kár, hogy Norvégia messze van egy kóstolóhoz!



Gionetta nem aprózta el, két tortát is küldött játszani: egy muscovado karamellás tortát habrózsa-pettyekkel díszítve és egy szív alakú grillázsos tortát csíkokkal díszítve. Őszintén mondom, hogy nehéz helyzetben lennék, ha választanom kéne!





Vikvi szintén tortát, méghozzá gesztenyetortát készített erre a fordulóra. Nála egy újabb szuper díszítési módszert láthatunk: csíkos transzferfóliával készített csokidíszeket a tortájára!



Gaby Rubin konyhájából nagyon ötletes finomsággal lepett meg: mákos-szilvás tejbegríz gombócot készített, amelyek pöttyeiket a máknak köszönhetik. Igazi őszi finomság, elegáns fekete-fehér színvilágban!



Hani az Ízemlékek blogból lélegzetelállító pezsgőkrémes zebratortát készített. A torta oldala zebracsíkos, a pöttyös díszítést pedig csokikorongokkal készítette Hani. Tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra!



Kisildi kockás sütit készített, hiszen a kockák azok csíkokból állnak! A játékos háromszínű süti bárkinek a hangulatát feldobja, az biztos!



Katuci a Katucikonyhából két bonbonnal készült. Mind a két bonbonnál természetes módon pettyezte a fehér csokiból készült burkot: mákkal, illetve finomra őrölt kandírozott ibolyával. A mák párja a passiógyümölcs lett - tuti a gondolataimban olvasott, amikor készítette :)) A kandírozott ibolya pedig meggyel és cseresznyével társult... azt hiszem, itt is gondban lennék, ha választanom kellene!




Julia, a Julia süt-főz blogból szintén mákkal pettyezte a bonbonokat, és finom őszies tölteléket álmodott a csokiburkokba: fahéjas-almapálinkás fehércsokiganache-t. És még a fotó is pettyes alapon készült!



InfoKata az InfoIM blogból sós finomságot küldött: sörkorcsolya pereceket csíkozott és pettyezett felváltva. Azt hiszem, ennyi édesség után mindannyiunknak nagyon jól esik a sós rágcsa!



A pereceken kívül egy gyönyörű lúdlábtortát is küldött Kata a virtuális asztaltársaságunknak: a vidám tortát csíkok, pettyek és virágformák együtt díszítik.



Flóra az Ízek és élmények blogból háromcsokis mousse-t küldött. A habos csokis finomság szinte leugrik a képről, úgy kínálja magát!



Én a csíkok és a pöttyök közül a pöttyökre szavaztam, és bonbonokat (mi mást? :)) pettyeztem, amelyek almás-karamellás tölteléket kaptak... mert a Tarte Tatin-t bonbonba is lehet tölteni!


Nyammm Zsófi trendi cake popokat készített rózsaszínben és csokibarnában, a popokat pedig csíkokkal és pöttyökkel szórta meg. Jöhet ebből is egy adag kóstoló, nyammm!




Bonbon Mánia a véghajrában egy igazi csíkos ízorgiával, Csokis, karamellás, amaréna meggyes pohárkrémmel rukkolt elő, amelynek a tetejét gránátalma-magok pettyezik. Ugye ti is belekanalaznátok velem együtt? :)



Nagyon köszönöm még egyszer, hogy ennyien lelkesedtetek és részt vettetek. A stafétát pedig szeretném átadni Flórának, az Ízek és élmények blog írójának. Kíváncsian várom, mi lesz az új téma. Addig is vegyetek egy szép pöttyös vagy csíkos őszi ruhadarabot ;)

19 megjegyzés :

NYAMMM írta...

Szuper összefoglaló és mennyi remekmű!
Köszönjük a játékot:)

marisz57 írta...

Ugyanaz a véleményem, mint az előttem szólóé: remek az összefoglaló, és remek ehető alkotások születtek!
Zsuzsi, köszönjük!

dizájnmenza írta...

Kár, hogy nem tudtam rajta részt venni! Nagyon szuper volt és lett!

Hani írta...

Nagyon sok gyönyörűség érkezett! Szuper lett az összefoglaló!

Névtelen írta...

Szuper az összefoglaló, és szuperek az alkotások is.:)
Köszönöm a stafétát, néhány napon belül jövök a témával!

trollanyu írta...

Szuper összefoglaló, ennyi csíkos és pöttyös ételt még sosem láttam egyben, mindegyiket végig kóstolnám:)
Remek jéték volt, köszönöm:) Kíváncsi vagyok Flóra kiírására:)

teller-cake írta...

Nagy kalapemelés a levezényléshez és az alkotóknak a rengeteg finomsághoz! :)

Éva írta...

Nagyon sok szép finomság gyűlt össze, köszönöm a játék lehetőségét és hogy ilyen jó témát választottál. Kíváncsian várom a következő fordulót is!

Petra írta...

Remek összefoglaló és nagyon ötletes kiírás volt. Gratulálok a résztvevőknek is.
Igazán sajnálom, hogy lemaradtam. :((((

Marka írta...

Nagyon jó lett az összefoglaló (akár a téma:-) Köszönjük szépen:-)

gionetta írta...

Köszönjük a lebonyolítást és a fáradozást, amellyel összehoztad ezt a szuper összefoglalót! Nagyon ügyes voltál! :-))

Judóca írta...

Nagyon "divatos" összefoglaló a "divatos" játékhoz:))) Egyik finomság jobban néz ki mint a másik!! Köszönjük a lehetőséget:)))

Praliné Zsuzsi írta...

Én örülök, hogy ennyien jöttetek játszani! :)

Katucikonyha, írta...

Sikerült őszi divatot teremteni. :-) Nagyon jó dolgok születtek, köszönjük Neked, Zsuzsi!

Jack írta...

An equipment is such a gadget that tracks or records all the key strokes and each word composed through equipment are utilized with the end goal of keystroke. Aluminum door supplier

ava clark írta...

Canon printer comes with numerous types, including multifunction, single function, photo print, scanning, copy, and other so many features; however, setting up a Canon model requires an almost similar process.
| ij.start.canon |
ij.start canon |
http://ij.start.canon | https://ij.start.canon

norapotter írta...

Microsoft 365 plans for personal and home provides robust Office desktop apps including Word, PowerPoint, Excel, Outlook, and OneNote.
microsoft365.com/setup | microsoft365.com/setup allows you to download and activate the Microsoft Office setup. Go through the canon.com/ijsetup webpage,e, click Set Up and start the Canon ij printer setup process.

mack zayn írta...

Canon Pixma TS3322 is a multi-functional printer, which enables you to perform many actions including, print, copy, and scan, all at once.
ij.start.canon/ts3322
ij.start.cannon/ts3322

youtubeactivity írta...

Youtube.com/activate
YouTube is the go-to stage for the vast majority to watch recordings in the present age. Whether you need to watch useful instructional exercises, or films, or even web series, YouTube has it, and henceforth, it is the most famous video distributing and real time webpage as of date.After examining the interest of individuals all over the planet towards web based streaming stages like Netflix, Amazon Tv, or Hulu Live, Youtube dispatches Youtube Tv in April 2017.
At start Youtube Tv is simply restricted to some piece of the USA, in the wake of seeing its notoriety it is currently accessible in a large portion of the nations all over the planet. Youtube is currently hoping to extend it significantly more.