2012. február 10.

Valentin-napi ötletelő



Közeledik a Valentin-nap, így összegyűjtöttem csokorba pár rózsaszín és/vagy szívecskés vagy egyéb okból Valentin-kompatibilis ötletet a blogról. Házi csoki, bonbon készítésére fel! :)



1. Készíthetünk üreges csokifigurát, az alkalomhoz illően szív alakút természetesen. Liofilizált málnával színezve pedig tökéletes Valentin-napi finomság lesz!



Üreges csokifigura készítéséhez itt a részletes útmutató. A liofilizált málnás rózsaszín csoki készítését itt találjátok.


2. Vagy készíthetünk olyan bonbonokat, amiben a rózsaszín/ piros dominál - akár szív alakú szilikon vagy polikarbonát formában! Íme egy kis ötletadó képkoktél a blogról:
(A receptekért katt a bonbonok nevére!)



3. Készíthetünk szilikon muffinformában tallérokat, amiket rózsaszín csokival díszítünk: mehetnek a tallérokra szívecskék, feliratok (mint az én roppant ötletes példáim a képen), vagy monogramok.
Tallérkészítés szilikon muffinformában itt; a töltelék persze variálható!


A képen lévő tallérok, szívecskék joghurtos-liofilizált málnás tölteléket kaptak.



7 megjegyzés :

marisz57 írta...

Zsuzsi, te nagyon "termékeny" vagy!
Nagyon szépek és kívánatosak a bonbonjaid!

Praliné Zsuzsi írta...

Marisz, köszönöm :)) Bár ebből a posztból a legtöbb kép és recept archív; a tallérokat meg a szíveket még a joghurtos csokikkal együtt csináltam, csak külön díszítést kaptak, illetve az üreges szív a joghurtos csokik rózsaszín burkának az öntésekor készült :))

Seffer Lilla írta...

Ilyan sorrendben jöhetnének egytől-egyig...:)

mandala írta...

Nagyon szepek!

Praliné Zsuzsi írta...

Lilla, az szép tekjesítmény lenne :))

Mandala, köszönöm szépen!

Mary írta...

Jó kis válogatás! :)

Praliné Zsuzsi írta...

Köszönöm, Mary! :)