2012. július 2.

Ananászos-mentás jégkrém



Idén nyáron nagy kedvencem lett a házi magnum készítésére alkalmas formám, illetve annak mini változata. De a jégkrém-mániám itt nem ért véget, a múltkor a Tchibóban egy újabb kollekcióra tettem szert: a szilikonformákban házi calippó-szerűséget gyárthatunk. A kánikulában különben is valahogy jobban esnek nekem a vizes jégkrémek, jobban hűsítenek, jobban oltják a szomjat. Először egy hűsítő ananász-menta jégkrém készült az új formámban: kb. 2 perc elkészíteni, egy éjszaka alatt megfagy, és másnap már ehetjük is!



Hozzávalók négy "calippo-formához":
- kb. fél ananász megtisztítva
- mentalevelek ízlés szerint (nálam kb. 3-4 nagyobb levél)
- méz/xilit/cukor ízlés szerint (nálam 1 tk. méz)
- 1 dl víz

Az ananász megtisztítom, kisebb darabokra vágom, azokat turmixgépbe dobom, hozzáadom a megmosott mentaleveleket, a mézet és a vizet, majd összeturmixolom. Az ananászpürét át is passzírozhatjuk, vagy keverhetjük ananászlével. Beleadagolom a jégkrémformákba, a formákat a tetejükkel lezárom, majd mélyhűtőben megfagyasztom.


6 megjegyzés :

NYAMMM írta...

Ma egy rúdra járt az agyunk poszt tekintetében. Szuper ez a párosítás:) Vajon van még ilyen forma? Én formákban nagy hiányt szenvedek:)

Praliné Zsuzsi írta...

Nyammm, igen, láttam, becserélem az egyik ananászost málnásra :)) Én a múlt hét hétfőn vettem a formát egy német Tchibóban, de a magyar oldalon úgy látom, hogy otthon szintén most kell lennie a boltokban a Helló, nyár! termékek között (http://www.tchibo.hu/). Szerintem jó kis forma, a gasztroshopos magnum-formát is nagyon szeretem :)

Katucikonyha, írta...

Ugye milyen király? Próbáld ki még egy kis passióval és narancshéjjal kiegészítve. :-)))

Praliné Zsuzsi írta...

Oké, észben tartom! Csak mostanában nem láttam passiógyümit errefelé :(

Be Sweet :) írta...

Ohh..csak lenne már nyár. Ezen fogok élni. :)) sokkal jobb mint a bolti. :P.

Névtelen írta...

Van még valakinek ehhez hasonló receptje mert én is ma vettem egy ilyen jó kis Szilikonos Fagyicsodát a Potompénzről és alig várom már hogy kipróbáljam. http://potompenz.hu/szilikonosfagyijegkremkeszito4darab