A kedvenc heidelbergi fagyizónkban ettem múltkor egy isteni ananász-kókusz-lime fagyit: mindhárom összetevő szépen kiérződött külön-külön is, mégis harmonikus egészet alkottak. Megpróbáltam házilag is legyártani, persze a már megszokott jégkrémformában: a roppanós fehércsokiburok egy kis kókuszchipsszel nem rontotta el :)
Hozzávalók 4 db mini jégkrémhez:
(Nagyobb formához duplázni érdemes!)
Fagyialap:
- kb. 2 dl ananászlé (100%-os)
- 2 ek. mascarpone
- 6 tk. kókuszreszelék
- 1 kezeletlen lime héja
- 1 tk. frissen facsart lime-lé
Csokiburok:
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 dkg kakaóvaj
- kókuszchips vagy kókuszreszelék
Az ananászlét alacsony lángon rotyogtatva kb. a felére beforralom, ez kb. jó húsz percig tart. Majd leveszem a tűzről, belekavarom a kókuszreszeléket, hogy kicsit megszívja magát az ananászlében, és hagyom kihűlni. A kókuszos ananászlét, miután kihűlt, összeturmixolom a mascarponéval, a lime héjával és levével. Jégkrémformába adagolom, és megfagyasztom.
A burokhoz a fehér csokit és a kakaóvajat összeolvasztom, egy bögrébe töltöm, majd megmártom benne a jégkrémeket. Míg a burok friss, gyorsan megszórom egy kis kókuszchipsszel vagy kókuszreszelékkel.
6 megjegyzés :
Imádom ezt az ősszeállítást:) Csak az a baj, hogy sem formám sem fagyigépem nincs:)
Kati, fagyigépem most nekem sincs (mármint itt a német albérletben, túl kicsi a mélyhűtőrekesz hozzá, csak otthon Pesten), forma helyett meg használhatsz kisebb üres joghurtospoharakat, amibe teszel fa spatulát (pl. gyógyszertárban lehet venni) vagy műanyagkanalat!
Hűűűű, de szeretném!:-)
Nelli, akkor jégkrémkészítésre fel :)
Szia Zsuzsi!
Ez brutálisan jó lehet.
Ki is próbálom valamelyik hétvégén.
Esetleg elfér benne egy kis alkesz?
Mondjuk Bacardi? :)
Ha igen, hol tennéd hozzá?
Apex, igen, persze, simán elfér! Tedd a kész fagyialaphoz, mielőtt kifagyasztanád!
Megjegyzés küldése