2012. július 13.

Kókusz-ribizli jégkrém



Remélem, nem unjátok még a csokiburokba csomagolt jégkrémeket, mert én még nagyon nem :) Ezúttal egy hipp-hopp összeállítható darab készült sajtkrémmel lággyá és krémessé tett kókuszkrémből, amit egy kis frissen készített ribizlizselével tettem pikánssá. A ribizlizselé helyett bármilyen sűrűbb lekvárt használhatunk persze!

Hozzávalók 4 db mini jégkrémhez:
(Nagyobb formához duplázni kell!)
Fagyialap:
- 1 dl habtejszín
- 4 dkg kókuszreszelék
- 1 ek. xilit/cukor (ízlés szerint módosítható)
- 2 púpos ek. Philadelphia sajtkrém (vagy helyette mascarpone/alaposan lecsöpögtetett tejföl)
- 2 ek. sűrűbb lekvár (nálam ribizli)
Csokiburok:
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 dkg kakaóvaj
- 1 ek. kókuszreszelék



A habtejszínbe beleöntöm a kókuszreszeléket és a xilitet, majd összemelegítem. Hagyom először szobahőmérsékleten kihűlni, majd hűtőben teljesen hidegre hűtöm. A kókuszos alapot összeturmixolom a krémsajttal, majd az alapot a jégkrémformákba kanalazom, de nem töltöm ezúttal teljesen tele a formát, 3-4 mm-nyi helyet hagyok. A lekvárt nejlonzsákba töltöm, a végét kivágom, és a nejlon végét picit belenyomom a kókuszos alapkrémbe, és egy csíkban lekvárt adagolok minden mélyedésbe, majd villával picit még márványosra húzom. A formát érdemes óvatosan a pulthoz ütögetni, hogy szépen eligazodjon a fagyialap. A formát fagyasztóba teszem, és megfagyasztom. Így fog kinézni csokizás előtt:



A burokhoz az étcsokit a kakaóvajjal összeolvasztom, egy bögrébe öntöm, a bögrét megdöntöm, és egyenként megmártom-forgatom benne a fagyott jégkrémeket. Az esetleges csokizási hiányosságokat kiskanállal javítom. Amint egy jégkrémet becsokiztam, a burkot rögtön megszórom egy kevés kókuszreszelékkel, amíg még nem kötött meg a csoki teljesen - sietni kell, mert a fagyos jégkrémen gyorsan megszilárdul.



Tipp: A krémsajtos kókuszalapból kihagyhatjuk a lekvárt, és keverhetünk helyette az alapba 3-4 deka apróra vágott étcsokit, így Bounty fagyit bújtatunk csokiburokba!

Nincsenek megjegyzések :