2011. november 21.

Feketeerdő praliné



Következzen a múlt heti feketeerdei csokicsésze folytatása, a feketeerdő praliné! Ezúttal a feketeerdei csésze receptjéhez képest csak annyi változás történik, hogy a meggypálinkás meggypüréhez egy pici felvert tejszínhabot adok, ezzel lágyítom a töltelék összhatását. A díszítéshez pici darab kandírozott rózsát használtam, ami jól megy a meggy szín- és ízvilágához.


Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
- másfél ek. tejszínhab
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 db kandírozott rózsadarab díszíteni



Az itt leírtak alapján elkészítem a meggypálinkás étcsokiganache-t és a meggypürét. A meggypüréhez hozzákeverem a tejszínhabot óvatosan.
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokihüvelyt szilikon vagy polikarbonát formában. Hűtő, míg a csoki megszilárdul.
A csokihüvelyek aljába (kb. egyharmadig) tejszínhabos meggypürét töltök, majd erre adagolom egy habzsák vagy kivágott nejlonzsák segítségével a meggypálinkás étcsokiganache-t, hagyva helyet a lezárához is. A formát rövid időre hűtőbe teszem.
Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom a bonbonokat. Kb. egy óra hűtés után kifordítom a formából.
Olvasztott étcsokiból egy-egy pöttyöt a kész bonbonok tetejére kenek, és ezzel ráragasztom a kandírozott rózsadarabokat. Díszíthetjük aszalt vagy liofilizált meggyel is.


8 megjegyzés :

Maryenne írta...

Nagyon szép bonbon formába is! Jaj az a kandírozót rózsa az mesés! :)

Nelli írta...

Olyan különlegességeket alkotsz mindig!:-)Karácsonyra is tuti tartogatsz nekünk meglepit.:-)

Katucikonyha, írta...

A kedvencem a meggypálinka, minden annyira izgalmas benne, az a kis rózsa pedig teljesen elvarázsolja a tetején.

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Nagyon klassz lett:-)
A bonbonokhoz még sosem próbáltam felvert tejszínt adni, pedig biztos finom:-))

Harangocska írta...

Hűűűű!! De éhes lettem!!

Petra írta...

Már vártam. Nagyon klassz lett az ízesítés. :)

Erinacea írta...

Mary, köszönöm! A rózsa nekem is nagyon tetszik!

Nelli, nagyon kedves vagy! Még van jó pár recept a tarsolyomban karácsonyig :)

Katuci, nekem minden jöhet, ami pálinka :D

Gesztenye, én is csak a mousse-okhoz adtam eddig, de valahogy a feketeerdőből nem lehetett kihagyni!

Harangocska, :DD

Petra, köszönöm szépen! Vicces, hogy egyre gondoltunk :)

Bianka írta...

Nagyon finom