Most egy rövid szösszenet következik, méghozzá a nemrég mutatott málnakaramell továbbgondolása. Ki akartam próbálni a málnakaramellt lágyabb krém formájában is, csokihüvelybe töltve. Minő meglepő, így is tökéletes! Isteni nyúlós karamellkrém, a málna fantasztikus ízével!
Én még a málnakaramell készítésekor kb. 3-4 kanálnyit meghagytam, és azon melegében 2-3 kanál tejszínnel felhígítottam, majd hagytam kihűlni. Az így kapott krémet pedig polikarbonát formában készült étcsokihüvelybe töltöttem (20 dkg étcsokiból), majd lezártam a bonbonokat. Összesen 16 darab bonbon lett ebből a mennyiségből.
Az előző posztban leírt teljes adag málnakaramell esetében olyan egy-másfél deci tejszín hozzáadásával készíthetünk folyósabb állagú málnakaramellt. Ezt sokféleképpen használhatjuk: öntetnek, fagyialapnak, pohárkrémbe, mascarponés krém részeként stb. Érdemes a tejszínt több adagban hozzákeverni, és figyelni, milyen sűrűségű krémre van szükségünk.
Ha marad ki pár szem málnakaramellánk, szerintem azt is fel lehet újra olvasztani némi tejszínnel, és nyúlós-krémes állagú tölteléket készíteni belőle!
11 megjegyzés :
Hűűűű Zsuzsi!Ezek a félgolyóbisok nagyon finomnak tűnnek!A málna és a karamell is finom lehet együtt!
Nagyon menő! :-) Már a málnakaramell is az volt, de így csúcsszupi! :-)
Javasolnék egy saját bonbon boltot....
Klassz nagyon, tetszik a továbbgondolás is!:)
Nelli, érdemes kipróbálni, hihetetlenül ütős ízkombó a málna és karamell!
Katuci, köszönöm szépen!
Édes és Keserű, nagyon-nagyon kedves vagy! Majd gyúrok a lottóötösre ;)
Erika, köszönöm Neked is! Vannak még terveim az alaprecepttel :D
Nahát, ezt nekem is ki kell próbálni, majd az eredményről beszámolok, rettentő finomnak néz ki.....hm..........
Már a címe is olyan szuper....Málnakaramell.....Hmmmmmm....
Gabi, mindenképp számolj be, hogy ízlett!
Belly, nekem is tetszik :)
Biztos nagyon finom! Szinte, a számban érzem az ízeit.
Foodafok, köszi!
Nagyon finom
Megjegyzés küldése