2011. október 19.

chococo - új csokilelőhely nyílt Budapesten!



A Lucullus Baráti Társaságtól ismét meghívást kaptam egy csokis eseményre: a chococo monstre csokoládéüzlet megnyitójára. Ezúttal sajnos nem tudtam részt venni az eseményen (mivel Németországban vagyok), de nagyon szívesen adok hírt Nektek a szuper új csokilelőhelyről! Ha hazamentem, azt hiszem, az első utam ide fog vezetni... :)

A tegnap megnyílt chococo csokoládérium- és csokoládéüzletben több mint 3.000-féle csokoládékészítmény várja az érdeklődőket. A tulajdonosok már sikerre vittek egy csokoládé outletet a budapesti Bródy Sándor utcában, elkötelezett hívei a minőségi csokoládékészítésnek- és fogyasztásnak. A hangulatos üzlet belsőépítészeti terveit a Geppetto belsőépítészeti stúdió készítette, az üzlet arculatát az Avalanche Kreatív Ügynökség készítette.
A chococo hivatalos nyitóünnepségén négy csokoládémester erre az alkalomra készített csokoládékreációit lehetett megkóstolni. Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe kitalálója, Szántó Tibor csokoládékészítő mester, Varga Gábor mestercukrász, a www.desszert.eu oldal kitalálója és Király Anita (a Lucullus BT csokoládéoktatója) házilag készített csokoládé-különlegességekkel kápráztatták el a vendégeket.
 Az est tapas-improvizációt Nánási Lajos (Atakám étterem) készítette, amelyhez remekül passzolt a dél-afrikai Amarula krémlikőr.
Turóczi Gábor, a Lucullus BT gasztronómiai egyesület  (a chococo együttműködő partnere) vezetője örömét fejezte ki az iránt, hogy újabb hely ad majd teret Budapesten a minőségi csokiimádatnak. A chococo a jövőben is tervezi, hogy előrecsomagolt csokoládéi mellett a kézműves csokoládék bemutatóját, illetve felolvasóesteket, egyéb kulturális/szakmai rendezvényeket is szervez - aminek én nagyon örülök, és izgalommal várom a csokis rendezvényeket!
Az üzlet címe: 1013 Budapest, Pauler u. 7. 

 

9 megjegyzés :

Beastie írta...

Távolból is átérezted a hely varázsát :)

Praliné Zsuzsi írta...

Így van, még csokit is ettem a poszthoz, hogy hangulatba jöjjek :D

Bianka írta...

Ez már izgatás :)

Beastie írta...

én most eszem csokit :) ha valóban megnyílik, csütörtökön megint megyünk :)

Praliné Zsuzsi írta...

Bianka, bizony-bizony! :)

Beastie, látom, arra gyúrsz, hogy még sárgább legyek az irigységtől :D Na sebaj, majd összeütök valami bonbont a hétvégén, hogy ne szomorkodjak annyira ;)

Gesztenye receptjei írta...

Én is kaptam meghívót, de sajnos nem tudtam elmenni, pedig nagyon készültem rá:-((

Anditanti írta...

Ilyen egy igazi csoki fan! 1000 km távolból is az új, magyar csokilelőhelyről posztol. Alkalomadtán fel fogom keresni. Ennyivel tartozom "magunknak".

Praliné Zsuzsi írta...

Gesztenye, meg tudom érteni, mit érzel :)

Anditanti, szavadon foglak! ;)

Harangi Anna írta...

Én most jártam ebben a boltban és nagyon-nagyon-nagyon szuper! Egy utcányira van a nagymamáméktól, úgyhogy a zsebpénzemet már előre is féltem: egy ilyen bolt közelében nem sok fog maradni belőle! :)