2011. október 5.

Otelló szőlős-marcipános praliné




Sikerült a múltkor még elég szép adagot készíteni az otelló szőlőből készült gyümölcspüréből, így mindenképpen ki akartam próbálni valami más ízkombinációban is. Adta magát, hogy marcipánnal párosítsam, de most igazán különleges marcipán került a püréhez: mézből és mandulából álló biomarcipán.

Hozzávalók 15 darabhoz:
- 5 dkg marcipán
- 4-5 kocka fehér csokoládé
- 20 dkg étcsokoládé



A gyümölcspürét megmelegítem, majd hozzáadom az apróra tört fehér csokit és a lereszelt marcipánmaszát, és addig keverem, míg egynemű masszát nem kapok. Hagyom hűlni.
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokihüvelyt polikarbonát vagy szilikon formában. Hűtő. A csokihüvelyeket megtöltöm a krémmel, hagyva helyet a lezáráshoz is. Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom a bonbonokat. Kb. egy óra hűtés után kifordítom a kész bonbonokat.

15 megjegyzés :

Katucikonyha, írta...

Megunhatatlan! És persze gyönyörű!

BirgánAndi írta...

És isteni!!!

Nelli írta...

Finom lehet nagyon!:-)

Nelli írta...

Elfelejtettem kérdezni a szép dobozt hol veszed hozzá?

DebiGabi írta...

Itt is szeretném jelezni, hogy nagyon szívesen megkóstolnám:D

Erinacea írta...

Katucikonyha, köszönöm!

Andi, örülök, hogy ízlett!

Nelli, köszönöm Neked is! A szép dobozban még az édességfesztiválon vettem a Rózsavölgyi bonbonokat, Csiszár Katalin saját tervezésű doboza. Nagyon tetszik a doboz, miután a bonbonokat megettem, elraktam. Aztán a fotózásnál eszembe jutott :)

Gabi, most kénytelen leszek bevallani, hogy ezeket már a Birgán Andiék megették, mert ő nyerte :)

Maryenne írta...

Megint gyönyörű lett! :)

Bianka írta...

Valóban újra egy remekmű

Erinacea írta...

Mary, Bianka, köszönöm Nektek! :)

Erika írta...

Nekem is naggyon tetszik!:)

Vianne írta...

Nagyon jò lett! És a Ròzsavölgyis dobozban nagyon jòl mutat:)

Kreatív konyha írta...

Csodaszép lila íz és szín kompozíció.

Erinacea írta...

Erika, örülök, hogy tetszik!
Vianne, köszi! Valahogy adta magát a szép doboz!


Kreatív konyha, én is nagy lila-rajongó vagyok ám! :)

Lívia Orbán írta...

Készülőben az otellózselém, de kicsit hígnak érzem. Mehet még bele egy kis fehércsoki vagy dzsemfix?

Praliné Zsuzsi írta...

Lívia, inkább kis dzsemfix, az otelló viszonylag sokat felvesz!