Sikerült a múltkor még elég szép adagot készíteni az otelló szőlőből készült gyümölcspüréből, így mindenképpen ki akartam próbálni valami más ízkombinációban is. Adta magát, hogy marcipánnal párosítsam, de most igazán különleges marcipán került a püréhez: mézből és mandulából álló biomarcipán.
Hozzávalók 15 darabhoz:
- 3-4 ek. fahéjas otelló püré
- 5 dkg marcipán
- 4-5 kocka fehér csokoládé
- 20 dkg étcsokoládé
A gyümölcspürét megmelegítem, majd hozzáadom az apróra tört fehér csokit és a lereszelt marcipánmaszát, és addig keverem, míg egynemű masszát nem kapok. Hagyom hűlni.
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokihüvelyt polikarbonát vagy szilikon formában. Hűtő. A csokihüvelyeket megtöltöm a krémmel, hagyva helyet a lezáráshoz is. Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom a bonbonokat. Kb. egy óra hűtés után kifordítom a kész bonbonokat.
15 megjegyzés :
Megunhatatlan! És persze gyönyörű!
És isteni!!!
Finom lehet nagyon!:-)
Elfelejtettem kérdezni a szép dobozt hol veszed hozzá?
Itt is szeretném jelezni, hogy nagyon szívesen megkóstolnám:D
Katucikonyha, köszönöm!
Andi, örülök, hogy ízlett!
Nelli, köszönöm Neked is! A szép dobozban még az édességfesztiválon vettem a Rózsavölgyi bonbonokat, Csiszár Katalin saját tervezésű doboza. Nagyon tetszik a doboz, miután a bonbonokat megettem, elraktam. Aztán a fotózásnál eszembe jutott :)
Gabi, most kénytelen leszek bevallani, hogy ezeket már a Birgán Andiék megették, mert ő nyerte :)
Megint gyönyörű lett! :)
Valóban újra egy remekmű
Mary, Bianka, köszönöm Nektek! :)
Nekem is naggyon tetszik!:)
Nagyon jò lett! És a Ròzsavölgyis dobozban nagyon jòl mutat:)
Csodaszép lila íz és szín kompozíció.
Erika, örülök, hogy tetszik!
Vianne, köszi! Valahogy adta magát a szép doboz!
Kreatív konyha, én is nagy lila-rajongó vagyok ám! :)
Készülőben az otellózselém, de kicsit hígnak érzem. Mehet még bele egy kis fehércsoki vagy dzsemfix?
Lívia, inkább kis dzsemfix, az otelló viszonylag sokat felvesz!
Megjegyzés küldése