Még Karácsonyra készült ez a szigorúan felnőtteknek szánt finomság. A blog olvasói tudhatják, hogy a pálinka az egyik kedvenc alapanyagom, de eddig még csak barackpálinkás receptek (ez és ez) kerültek fel a blogra. Itt volt az idő, hogy a szilvapálinka is bekerüljön a repertoárba! Kézenfekvő volt, hogy aszalt szilvával és puha marcipánnal kombináljam, és a karácsonyi dizájnt némi ehető csillámpor adta.
Hozzávalók:
- 4-5 szem aszalt szilva
- kb. fél deci szilvapálinka
- 20 dkg marcipánmassza
- 15 dkg étcsokoládé
- ehető csillámpor a díszítéshez
Az aszalt szilvát apró darabokra vágom, annyi szilvapálinkát öntök rá, hogy ellepje, és egy éjszakára a pálinkában hagyom, hogy jól magába szívja az alkoholt.
Másnap a pálinkás aszalt szilvát lecsepegtetem, majd összegyúrom a marcipánmasszával, és golyókat formázok belőle a kezemmel. Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd egyenként belemártom a szilvás marcipángolyókat. A becsokizott gömböket sütőpapírra teszem száradni, a tetejükre ehető csillámport szórok díszítésül.
Ebből az adagból nekem 18 marcipángolyó lett.
14 megjegyzés :
Nagyon finomságos lehet ez a csodabonbon is!:-)
Nekem jöhet egy-két csinos darab:)
Én is hasonló alapanyaggal készítettem bonbont:) Nagyon finom lett :)
A pálinkát magában, mint italt, nem tudom meginni. Viszont bonbonnak feldogozva bármilyen ízesítésben jöhet! Pl. ez is...:)
Felnőtt vagyok, még ha nem is szigorú :-DDD
Istentelen jó lehetett!
Ez is gyönyörű:) Gratulálok a kreativitásodhoz!!!
Fantasztikus
Nelli, az volt!
Családi tűzhely, gurítom! :)
Vizicsibe, akkor egyet gondoltunk! Ilyen jó kis alapanyagokkal nem nagyon lehet melléfogni:)
Tatin, nekem a jófajta pálinka magában is jöhet, hát még bonbonban...
Chef Viki, és irtó egyszerű megcsinálni!!!
Anditanti, köszönöm :)
Bianka, köszi!
Jaj, de nagyon guszták! :)
Ez a keresztmetszet merénylet.
Most találtalak meg a VKF 39-en. Nagyon örülök neki!
Gratulálok az oldaladhoz!
Egycsipet, köszönöm, ki kell próbálni!
4Gyerek, úgy bizony :D
Virág, örülök, hogy tetszik az oldal! Megyek, én is megnézem a VKF-es összefoglalót!
Erinacea!
L
Én a pálinkának még a "szagát" sem bírom sajnos, így én maradok a vörösbornál :-)))
Nagyon klasszul néz ki!
Gesztenye, vörösborral is jó persze :) Node lehet, hogy eddig nem jó pálinkákkal találkoztál, nálunk Apa házi barackpálinkájának például olyan isteni baracklekvárILLATa van, hogy az hihetetlen :)
Megjegyzés küldése