2011. január 29.

Borzas csokigolyó kandírozott naranccsal



Egy egyszerű, de nagyszerű praliné következik most. Az alap egy hagyományos étcsoki-ganache, amit ezúttal kandírozott narancs dob fel és egy kevés narancslikőr. A külsejét pedig a borzas dizájn teszi érdekessé. Ajánlom bátran kezdőknek is, mert nagyon-nagyon egyszerű elkészíteni!

Hozzávalók:
- 10 dkg + 10 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl tejszín
- 1 tk. vaj
- 2-3 teáskanálnyi kandírozott narancshéj
- 1 tk. narancslikőr (Triple Sec)



A ganache-alaphoz a tejszínt megmelegítem, majd beledobom az összetört-vágott 10 dkg étcsokit, és addig kavarom, míg el nem olvad. Ekkor hozzákeverem a vajat is. Majd hozzáadom a kandírozott narancshéjat és a narancslikőrt. Hűtőbe teszem, míg formázható állagú nem lesz (1-2 óra).
Mikor már kicsit megszilárdult, kis golyókat formázok a masszából. A kézmelegtől kicsit olvadt golyókat visszateszem a hűtőbe egy rövid időre.
A másik 10 dkg étcsokit megolvasztom és temperálom, majd egyenként megmártom benne a golyókat. Amíg friss a csokimáz, glitterrácsra teszem a golyókat és alaposan meghempergetem rajta, hogy borzas külsőt kapjanak.
Ebből az adagból nekem 12 praliném lett.


Szeretném még megmutatni, milyen szép utókarácsonyi ajándékot kaptam a páromtól. Még január legelején a Lidl-ben vásárolva láttuk meg ezt a szép ólomkristály bonboniert, amire én nagy bociszemeket meregethettem, így végül a kosárban landolt. Node nem volt hiábavaló befektetés, másnap már meg is töltöttem bonbonokkal: a borzas csokigolyón kívül került bele narancszselés - étcsokis kocka, limoncellós praliné és mogyorólikőrös krémmel töltött rózsák. Ugye milyen szép?


Emlékeztető:
Ne feledjétek, már csak szombat éjfélig lehet kommentelni a bonbonformáért! Aztán sorsolok!

12 megjegyzés :

Nelli írta...

Ez is nagyon finom lehetett!:-)
A tálka is gyönyörű!
A glitterrács az ami a csokiolvasztóhoz van?

Viki írta...

Most azonnal kérek szépen egyet ha lehet, de nem bírom ám ki reggelig:) Jöhet helyhestül, mindenestül :))

családi tűzhely írta...

Azt a tálkát cakk-pakk bevállalnám:)

Gál Edith írta...

Én már nem is mondok semmit...:)
De mégis mondok valamit:
FANTASZTIKUS!!!!!!

BirgánAndi írta...

Így egyben a kollekció, ezzel a bonbonierrel tökéletes!

Mary írta...

Ha lehet én is tállal kérem az egészet!:D

Chef Viki írta...

Mán megint az egyik nagy-nagy kedvencem: csoki és narancs...

Az a bonbonier felettébb ingerlő :-))

Bianka írta...

Látom nekem sem bonbon sem tálka nem maradt :)))
Nagyon guszta

Ditta tortái írta...

Hú de jól hangzik,és tényleg nem tűnik bonyolultnak,Neked:-)),azzal a tégellyel vegyesen elfogadnám szívesen:-))Nagyon finom lehet az ólomkristály kehely meg gyönyörű:-) .

Citromhab írta...

Nagyon szépek, mint mindig.-)

Mézeskalács írta...

Ó, de nagyon szívesen megkóstolnám!! Annyira tetszik ez a borzas megoldás, eszméletlen helyesek lesznek tőle a bonbonok:)

Praliné Zsuzsi írta...

Nelli, igen, például a csokiolvasztóhoz is glitterrácsot adnak.

Viki, remélem, az ablakot nyitottad, mert küldtem :)

családi tűzhely, :DD

Edith, köszönöm szépen!

Tatin, köszönöm szépen Neked is! Nem volt hosszú életű a kollekció :)

Mary, ment tálastul :)

Viki, érdekes, a csoki - narancs kombónál már mindig eszembe jut, hogy na, ezt a Viki szeretni fogja :)

Bianka, köszi!

Ditta, tényleg nagyon egyszerű, de a borzak izgalmassá teszik!

Ciromhab, köszönöm szépen!

Mézeskalács, én is nagyon szeretem ezt a megoldást, olyan bulis!