Nemrég egy remek kis mangólekvárra bukkantam itt Heidelbergben: nincs benne semmi cukor, csak tiszta gyümölcs, némi pektinnel zselésítve, és citromsav. Mindjárt tudtam, hogy bonbonban (is) fogja végezni! Valamilyen letisztult, egyszerű krémet képzeltem el második rétegnek, ami hagyja érvényesülni a mangó ízét: így lett selymes fehér csokis marcipánkrém egy pici vaníliával ízesítve.
Aztán megláttam a szekrényben a vidám narancssárga csokilencséket, és úgy döntöttem, legyen színes ez a bonbon, így narancssárga minták-csíkok díszítik a roppanós csokiburkot, amelyek így színükben is megidézik a mangót.
Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
- 2 ek. mangólekvár (természetesen más ízű lekvárt vagy gyümölcspürét is használhatunk)
- 3 dkg marcipán
- 4 dkg fehér csokoládé
- fél rúd vanília
- kb. 4 ek. tejszín
- 15 dkg étcsokoládé
Először a fehér csokis marcipánkrémet készítem el. A tejszínt a vaníliarúd magjaival megmelegítem, majd beletördelem a fehér csokit, belereszelem a marcipánt, és addig keverem, míg egynemű masszát nem kapok. Ha a krém túl sűrű lenne, kicsi tejszínnel hígíthatjuk. Hűlni hagyom.
A narancssárga csokit megolvasztom és temperálom, majd vékony csíkokat húzok a formába a csokival. Én a csíkok egy részét simán ujjal elmaszatoltam, ahogy azt a Tenger gyümölcsei bonbonnál a fehér csokival tettem, hogy márványos mintát kapjak. Más bonbonoknál meghagytam a csíkokat. Hagytam a csokit szilárdulni.
Megolvasztom és temperálom az étcsokit, majd elkészítem a csokihüvelyeket a szilikon vagy polikarbonát formámban. Hűtés, míg a csoki megszilárdul.
A mélyedések aljába jön a mangólekvár, rá a marcipánkrém, de hagyok helyet a lezáráshoz is. Kis időre ismét hűtőbe teszem a formát.
Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom a bonbonokat. Kb. egy óra hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
8 megjegyzés :
Fantasztikus, de megkóstolnám!
Nagyon érdekelne, hogy ezeknek a színes csokiknak van valami különleges ízük?
Elképesztően jók lettek! Mind színben, mind (gondolom, hihi) ízben!
Dejó! A színe,az íze, minden!:)
Nagyon jól néz ki! Biztos finom is!
Adél: nem minden színes csokinak van külön íze, ennek speciel van, méghozzá narancsos, de jól passzolt a mangóhoz!
Viki, köszönöm szépen!
Erika, nagyon köszi!
Ami, köszi! Igen, finom volt :D
Nagyon szépek és biztos finomak is. A Tenger gyümölcsei után Te megalkottad az "Erdő gyümölcseit", ugyanis ez a bonbon színeiben a foltos szalamandrát idézi:)) Csúcs!!
Egyszerűen csodásak a pralinéid!:)
Gratulálok, nagyon ügyes vagy!:)
Anditanti, köszi, erre nem is gondoltam :D
Roza, köszönöm szépen, jó böngészést a blogban!
Megjegyzés küldése