2011. június 4.

Élménybeszámoló: DG Food Show (2. nap)




A tegnapi tapasztalatok alapján ma már rutinosan közelítettem meg a Dining Guide Food Show-nak helyszínt adó B csarnokot a Millenárison. A nap fő attrakciója a Blogkóstoló volt, ahol tíz népszerű blogger főztjét tesztelhettük. Érkezésemkor - sok más látogatóval együtt - mindjárt egy kellemetlen meglepetésben volt részem: kiderült, hogy bankkártyát nem lehet használni, mert valami országos probléma volt a K & H rendszerében. Úgyhogy a tegnap bátortalanul nézegetett mini szilikon kuglófformáról (amit fagyival akartam tölteni) könnyen le is mondtam, így kell spórolni! A nálam lévő pénzmagot pedig a kóstolásra szántam.
Kettes számú kellemetlen meglepetés: a tavalyi blogkóstolón a belépőre kifizetett ezer forintért rögtön két kóstolójegyet kaptunk, idén viszont az ezres csak a beugró volt, minden egyes kóstoló adagért 690 Ft-ot kellett fizetni.



Na de mielőtt nagyon megsajnálnátok, azért kellemes meglepetésben is bőven volt részem. Az egyik a Pelle - Molnár házaspár kézműves bonbonjai: az ő standjuknál majd' egy órát lábatlankodtam, kóstoltam, fotóztam, kérdezősködtem. Nekik egy külön posztot fogok szentelni, egy-két napon belül a blogon olvashatjátok.

A másik nagyon kellemes élményem a rögtönzött gasztroblogger-találkozó volt. Míg tavaly, amikor a blogkóstolón jártam, csak olvasója voltam még a blogoknak, és egyedül mászkáltam az asztalok között, jó érzés volt, hogy idén már úgy éreztem, tartozok egy közösséghez. Én éppen kimentem Narancslekvár Vera elé, amikor megszólított Ami (Colors in the Kitchen), hogy én vagyok-e praliné-Zsuzsi (lehet nevet kéne cserélnem????). Ő éppen Renit várta (Az élet napos oldala), így végül négyen vágtunk neki kóstolni, egy kis időre csatlakozott Ildinyó (Hozzávalók: egy csipetnyi szeretet) is.

A csoportos kóstoló pedig roppant praktikusnak bizonyult, hiszen így jóval több mindent tudtunk megkóstolni. Négyen összesen hét adagot pusztítottunk el, így majdnem minden blogger főztjét sikerült megkóstolnom.

Dolce Vita és a tészták

Dolce Vita vadragus sphagettonijával kezdtünk. A ragu nagyon ízlett, de nekem a tészta túl kemény volt, mire kiderült, hogy ez még nem is igazi al dente, és engem egyszerűen a szétfőzött tésztára szocializáltak otthon. Hát, majd reklamálok Anyánál. Azért nem egyszerű három bloggerrel kóstolni, főleg ha nem bonbonról van szó :)
Horasz ecetes vietnami tekercse tényleg nagyon különleges volt, bár a "csomagolásra" használt rizslaptól némileg idegenkedtem.
Chili&Vanília koreai csípős tésztasalátája igazi meglepetés volt nekem. Bár nem igazán rajongok a távol-keleti konyhákért, a csípős párosítása a mogyoróval nagyon bejött, valahogy kisimította a mogyoró a csípős ízt.
Közben sorra került a csirke tikka masala naan kenyérrel Piszkétől: itt a naan kenyér ízlett nagyon, finom könnyű volt.
Természetesen kihagyhatatlan volt Limara medvehagymás-paradicsomos bucija, ami istenien foszlós volt, és szuper volt a medvehagymás krém is. A kóstolóadaghoz két szép nagy darab járt, már azzal jól lehetett lakni, még jó, hogy elosztottuk!

A bucik
Több főétel sajnos nem fért belénk (én amúgy is néhány szem bonbonnal melegítettem a többiek érkezése előtt), jöttek a desszertek.
Elsőnek Csak a Puffin málnás cheesecake brownie-ja. Jó kis ötlet a brownie-alap a sajttortának, bár talán a klasszikus kekszes alapnál jobban elkülönülnek a textúrák és a rétegek, valahogy "haraphatóbb", mint a brownie-s változat, ahol már a csokis alap is krémesebb, és a gyümölcs is nem egészben, hanem krém formában kerül rá. Így egészen más élményt ad a két verzió.

Málnás cheesecake brownie
A másik meglepetés számomra a lemon curddel leöntött és bogyós gyümölcsökkel díszített pavlova volt Lila Fügétől. Még sosem ettem pavlovát, azt gondoltam, hogy biztosan túl édes, gejl süti, de a savanyú citromkrémmel nagyon üdítő és finom volt.

Összességében jól éreztem magam, finomakat ettem, de annak még jobban örülök, hogy sok kedves bloggerrel találkoztam és beszélgethettem! Ti voltatok? Hogy éreztétek magatokat?

(Fotók Az élet napos oldala Facebook-oldalán.)

20 megjegyzés :

BirgánAndi írta...

Jól érzem ugye, hogy a mai nap jobban sikerült, leszámítva a kártyás malőrt, mint a tegnapi?

Zöldpötty írta...

Voltam, csalódás volt. A 690 miatt meg pláne. Valahogy ez az infó sehol nem "jött szembe" az interneten... Eléggé "szíven ütött". Úgyhogy nem ettem semmit, mérgesen eljöttem egy fél óra téblábolás után. Nem ezt vártam.

A Pelle-Molnár párosnak nagyon szuper bonbonjaik vannak. Eddig nem is ismerted őket? Ne már... Nagyon jófej, kémikus házaspár:) És nyitottak Tatán Csokizót, meg Bp-n is kapható pár helyen a csokijuk. Jó kombinációkat csinálnak, szeretem nagyon. Ettem is volna, de egyrészt kevés pénz volt nálam, másrészt nem volt kedvem azzal bohóckodni, hogy feltöltöm, költök, maradékot elkérem, stb...

De! Pelle-Molnárék Goubán lesznek egész nyáron, azt mondta a srác. Úgyhogy azt hiszem lassan ideje oda is elnéznem, úgyse voltam még. Meg a tudatos vásárlók áruházát is meg akarom jobban vizslatni.
Ja, Szántó Tibi meg Keserédes a Budai Gourmet-n volt a Mill. Fogadóban. Szerinted ez mitől függ, hogy ki mennyi helypénzt fizetett? :o

Na, ez egy picit hosszú lett..

Praliné Zsuzsi írta...

Andi, igen, tényleg jobban éreztem ma magam :)

Zöldpötty, én abból indultam ki, hogy tavaly egy ezres volt a beugró, abból kaptunk 2 db ötszáz forintos kóstolójegyet, és minden további jegy 500 volt. Hát én sem örültem, de így jól jött ki, én két adagot fizettem, de végül mégis hetet kóstoltam.
Pelle - Molnárékat eddig csak hírből ismertem, nem kóstoltam náluk, de mondjuk mióta írom a blogot, több időt voltam Bécsben és Németországban, úgyhogy eddig nem olyan sok lehetőségem volt. Most örültem, hogy sikerült :) Hát, lehet tényleg helypénzfüggő volt, ki melyik rendezvényen volt...

Bianka írta...

Én sajnálom, hogy nem kóstolhattam meg és nem talizhattam sok bloggerel, de nem bánom hogy nem memntem el. És szerintem is egy kicsit sok volt a kaja jegy ára. Mi inkább kimentünk a szabadba utána meg vásárolni és kaptam új rucikat :))))))))

Doctor Pepper írta...

ó, hát miért nem jöttél oda? gondoltam, hogy te vagy, de nem mertem volna megesküdni rá:)

a brownie mentségére. ez alapvetően egy brownie- cheesecake-kel és nem cheesecake brownie-val:) a kettő nem ugyanaz szerintem:)

Horasz írta...

Zöldpötty, sajnálom, hogy nem tetszett. Az árakba nem volt beleszólásunk, viszont többen is megírtuk, hogy mi mennyiért lesz kapható.

Btw a rizslap azért fogyasztható volt?:)

Üdv,

Horasz

Fényes írta...

Elveszett a megjegyzésem...
Szóval én hatalmas várakozással mentem ki, és nagyon rosszul esett, mikor megtudtam, hogy minden 690. Nem azért, mert sajnálom rá a pénzt, de egyrészt ez szerintem nagyon sok érte, másrészt erről sehol nem szóltak előre. 1000 forintot pedig egy kicsit soknak tartom csak arra, hogy Tefal és Bamix reklámokat hallgathassak. Végül két kóstolót vettem, egy pavlovát és Pepper cheescake-jét, ami tényleg nagyon finom volt. De rossz élmény marad a nap, mert ennyiért a drágaságuk miatt szidott cukrászdákban is kapok sütit, és nem műanyag tálcáról eszem ácsingózva a tömeg közepén.

alexandra vigh írta...

Annyit azért szeretnék pontosítani, hogy a tavalyi Blogkóstolón 2.000 volt a belépő és nem 2, hanem 1 db kóstolójegy járt érte.

Praliné Zsuzsi írta...

Bianka, sajnálom, hogy veled nem tudtam találkozni, de az új rucikért irigyellek rendesen :D Én leginkább nyári szandálra pályázok, csak még meg kell találni az igazit :)

Doki, ne haragudj, hogy nem mentem oda, azt hiszem, Tőled Reni hozta a közös kóstolóadagunkat, és gondoltam, hogy csak úgy dumálgatni nem nagyon van időd a forgatagban :) A brownie-nak nem kell mentség, remélem, nem voltam félreérthető, én nem azt írtam, hogy van jó meg rossz változata a brownie-nak, hanem hogy tök érdekes volt, hogy a 2 alaptól egész más lesz az ízélmény. Bár asszem az én brownie-mmal az is harapható lenne, mert most legalább kiderült, hogy én renedesen túl szoktam sütni :D Úgyhogy ideje volt egy igazi brownie-t kóstolnom!

Horasz, a rizslap abszolút fogyasztható volt, csak sosem ettem még, és először fura volt :) De az a jó benne, hogy hagyja érvényesülni azt, ami bele van csomagolva, az meg nagyon ütős volt!
Huhh, remélem, senkit sem bántottam meg, látjátok, ez egy bonbon-blog, még ahhoz sem értek igazán csak hobbiból, így tényleg csak egy amatőr élménybeszámolója olvasható itt a blogkóstolóról :) Aki még tésztát sem tud rendesen főzni, mint kiderült :)))

Fényes, megértelek. Nekem szerencsém volt, hogy szétosztva a többiekkel sok mindent tudtam kóstolni.

Axi's kitchen, köszi a helyesbítést, mindjárt javítom. Azért a lényeg a lényeg: tavaly valamit kaptunk a belépőért, idén nem :(

Limara írta...

Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszettek a bucik, jó volt veletek találkozni:)

Nelli írta...

Köszi a részletes beszámolót, így legalább képzeletben én is ott lehettem!:-)

Doctor Pepper írta...

:) na legközelebb pótoljuk!

Praliné Zsuzsi írta...

Limara, és is örülök, hogy találkoztunk!

Nelli, nincs mit :)

Doki, úgy legyen! :)

pellemolnár írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Túry Amália írta...

Nagyon jó a beszámoló. véleményem egyezik a leírtakkal :) és igazán örülök, hogy találkoztunk kedves praliné Zsuzsi :) (ja lehet, hogy nevet is változtathatsz :))) )

Vianne írta...

Ez is klassz kis beszámoló lett, mintha én is ott lettem volna, egész kerek képem lett a két napról, köszi:))
A harmadikat vkinél máshol kell elolvasnos, én végül nem jutottam ki:(
Pelle-Molnár nagyon jófej, kedves páros, közvetlenek, Nagymaroson is van egy csokiboltjuk, én ott láttam először őket.

Ja és van mini-kuglóf szilikonom:))), fagyi és pannacotta készült benne, hamarosan láthatod:)))

A főételekért nem, de a többiért én is soknak találom a kóstolóárat

Praliné Zsuzsi írta...

Ami, akkor egy a véleményünk :) Én is nagyon örülök, hogy találkoztunk, a névváltoztatáson még gondolkodom :)

Vianne, kár, hogy nem tudtál kimenni :( Meg sem lepődöm, hogy a szilikon kuglófformánál is egyre gondoltunk! Nekem csak teflonos van, abba nem lehet fagyit rakni, csak kuglófot. De közben kitaláltam a virágformás fagyikat, az jobb is nekem, mert egy adagos darabok lesznek benne!

pellemolnár írta...

Sziasztok!

Köszönjük a dicséretet, meg a jövőbeni posztot is :-)

A helypénztől függött, ki hol volt, no meg attól, ki mire jelentkezett. Keserédes Beáék meg Szántó Tibor elvben a DGFS-on is lettek volna, de utolsó pillanatban fordultak a dolgok.

Sajnos nekünk is csalódás volt a rendezvény, elsősorban a kevés számú látogató miatt. Sajnos nálunk is sokan hátat fordítottak, amikor kiderült, hogy csak a fesztiválkártyával lehet fizetni. De nagyon jó volt beszélgetni azokkal, akik vették a bátorságot és odajöttek hozzánk :-)


Vianne: akikre Te gondolsz, azok Flamich Gábor és Konkoly Rita, ők a nagymarosi csokisok. Mi az oroszlányiak vagyunk ;-)

Zöldpötty: köszönjük a támogatást :-) Szívesen kötnék arcot is a névhez, de valószínűleg mással lehettem elfoglalva, amikor nálunk jártál.
Kriszta

Praliné Zsuzsi írta...

Kriszta, örülök, hogy közben idetaláltatok a blogra! Elkészült a poszt is a csokikról! Sajnálom, hogy Nektek sem úgy sikerült a rendezvény, ahogy szerettétek volna! Igazából nem értem, hogy a fesztiválkártyás fizetés mire volt jó... Meg gondolom az is visszavehetett a vásárlókedvből, hogy a bankkárty terminálok nem működtek :( De nagyon örülök, hogy tudtunk beszélni!

Zöldpötty írta...

Horasz, úgy látszik kevés blogot olvasok elég rendszeresen:) De úgy látom mások is csak a helyszínen tudták meg, hogy mi a helyzet. Titeket nem hibáztatlak, mert nem nagyon szólhattatok bele, hanem inkább a szervező bandát, mert úgy tűnik, hogy ők csak arra játszottak, hogy minél több bevételük legyen. Ami persze, nyilvánvaló, de nem kell mindenáron. És ezt a véleményt is sok helyről visszahallottam már, hogy miért kellett ennyire felhúzni az árakat pl. a tavalyi Tabáni Teraszos eksön után. (ld. Fényes véleménye)

Fényes, mint olvashattad, abszolút egyetértek. De könyörgöm, a diningguide oldalon miért nem tették közzé a 690et? Amúgy a topcukikban szerintem talán még olcsóbb is a süti (és nem 8-900Ft pl Zazzi, Auguszt), mert ott nem kell plusz helypénzt fizetniük. Nekem, mint bp-inek jobban megéri odamenni...

Kriszta, igen, te épp interjút adtál egy diktafonba, amikor ott voltam:) de a wampon már sokat beszélgettünk, majd legközelebb szólok, hogy én vagyok az:))) egyébként én voltam az egyik, aki a kártyás mulatság miatt fordított hátat, és utólag is bocsánat, de a szervezőkre nagyon dühös voltam, mert átverve éreztem magam...tőletek meg eszek majd goubán vagy Tatán:)

Erinacea,
A kártyás fizetés szerintem egyrészt azért volt, mert kajáról volt szó, és ne legyen az, hogy valaki a készpénzes kézzel fogja meg véletlen a kaját pl. Ne legyen, hogy "véletlen" rosszul adtak vissza-->ez szerintem a DGFS-n nem érvényes, de a nagy fesztiválokon, mint Balaton Sound, Volt fesztivál ugyanez a rendszer lesz, mivel a Szoget KFt szervezi mindet (DG-t is), és azokon már esélyesebb a "rosszul adtam vissza, bocs".. Másrészt meg elszámolás végett a szervezők tisztában legyenek vele, hogy kinél mennyi pénzt költött el a vendég. Ha meg a helypénzen felül jutalékot is kértek a bevételből, akkor meg még azért is. De remélem ennyire nem voltak szemetek!:(