2013. február 18.

Karamellizált tejcsokis-szezámos bonbon



A nemrég készült karamellizált tejcsokoládé egy része bonbonban végezte. Maradt még a szerecsendiós-mogyorópralinés bonbon után bőven pirított szezámmal dúsított csokikorongom, úgyhogy bonbonszendvics lett végül: két szezámos csokikorong közé karamellizált tejcsokiból készült vajas ganache került. A karamellizál tejcsoki, a pirított szezámmag és a fleur de sel szuperül harmonizál egymással ebben a bonbonban!

Hozzávalók 12 darabhoz:
- 30 gr puha vaj
- fleur de sel
- 24 db szezámmagos csokikorong

- 150 gr étcsokoládé
- fleur de sel díszíteni



A szezámmagos csokikorongokat elkészítem az itt leírtak szerint. Előre is el lehet készíteni, egy légmentesen záró dobozban jól eltartható.
A vajas ganache-hoz a vajat habosra keverem a fleur de sellel, a karamellizált tejcsokoládét pedig megolvasztom és temperálom (vajas ganache-hoz érdemes temperálni, itt írtam erről). A csokit hozzákeverem a habosra kevert vajhoz, majd csillagcsöves habzsákba töltöm. Pár percre a hűtőbe teszem, hogy könnyebb legyen formázni, majd 12 korongra egy-egy kupacot nyomok a ganache-ból. Ezután minden ganache-halomra óvatosan egy újabb szezámos csokikorongot nyomok, majd hűtőbe teszem a bonbonszendvicseket, míg a ganache megdermed.



Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd egyenként megmártom benne a bonbonokat. Amíg friss a burok, egy kevés fleur de sellel díszítem.

Tipp: Az étcsokis bevonás el is maradhat, a vajas ganache elég stabil és dekoratív a burok nélkül is.


4 megjegyzés :

marisz57 írta...

Csodálom Zsuzsi, hogy mindig ki tudsz találni valami újat!
Nagyon jól néznek ki csokibevonat nélkül is.
Egyszer biztos megcsinálom.

Praliné Zsuzsi írta...

Köszi, Marisz! Ha gondolod, marcipánkorongokra is kicserélheted a csokikorongokat! :)

teller-cake írta...

Itt is imádom őket!!! :)

Praliné Zsuzsi írta...

Teller-cake, kösziii :)