2012. augusztus 31.

SAD IX. forduló: a 2012-es őszi divat



Mikor Petra, a Reformkori konyha háziasszonya nekem adta át a stafétát a SAD VIII. fordulója után, nagy töprengésbe fogtam. Mindenképpen szerettem volna egy olyan témát kitalálni, ahol - a játék nevéhez hűen - a díszítés abszolút a középpontban van, és mind bonbonoknál, mind más desszerteknél jól ki lehet aknázni.
Arra jutottam végül, hogy önjelölt divatdiktátor leszek, és a ruhák világából merítve szabom meg a 2012. őszi desszertdivatot: legyen az új desszertdivat a csíkos és a pöttyös!

Tehát a SAD IX. fordulójának témája: A pöttyös és a csíkos a divat!

A feladat, hogy a desszertek díszítésénél vagy akár felépítésénél egyértelműen pöttyös vagy csíkos mintázat domináljon. A minta készülhet bármiből: lehet gyümölcsökkel, magvakkal kirakni, krémmel vagy olvasztott csokival megrajzolni - használjátok nyugodtan a fantáziátokat! A csíkos vagy pöttyös dizájn nem csak az édességek felületét díszítheti, hanem akár az édességek felépítéséből is kirajzolódhat, a lényeg, hogy a csíkok vagy pöttyök határozzák meg, adják meg az édességek karakterét - lehet az elegáns fekete-fehér színösszeállítás, vagy bohókás színes.



És persze bármilyen édességben gondolkozhattok, jöhetnek piték, torták, pohárkrémek, sütemények, kekszek, fagyi, jégkrém - vagy akár bonbon is :)
És a játék kedvéért, akinek van kedve, megmutathatja egy fotón az édesség mellett a hozzá passzoló kedvenc csíkos vagy pöttyös ruháját/táskáját/cipőjét is! :)

Az elkészült édességeket szeptember 20-23. között posztoljátok, majd a linkeket küldjétek el a pralineparadicsom@gmail.com címre! Akinek nincs blogja, az is játszhat nyugodtan, ebben az esetben fotót és receptet szeretnék kérni, amit majd az összefoglalóban teszek közzé.

Hajrá, pöttyök és csíkok!

12 megjegyzés :

Éva írta...

Nagyon ötletes amit kitaláltál! Drukkoltam hogy bonbonok lesznek de akkor bármilyen süti édesség jöhet? Nagyon kedvelem a pöttyös dolgokat most aztán gondolkodhatom rajta hogy miben legyen?:-)) Remélem időben kiötlöm( idő van bőven ) és akkor küldöm! Köszi az izgalmas játékot!

Praliné Zsuzsi írta...

Éva, direkt olyan témát kerestem, ahová beférnek a bonbonok is (hiszen nekem is arra húz a szívem :)) és bármilyen más édesség is: torta, pohárkrém, fagyi, pite, cupcake stbstb, hiszen nem akarhat mindenki bonbont gyártani :)

Névtelen írta...

Nagyon ötletes téma!:)

gionetta írta...

Hú, de jó téma! Gratulálok! És lesz alkalom is, hogy kipróbáljam a kreativitásomat. Már gondolkodóba is estem! :-))

teller-cake írta...

Szuper, igazán izgalmas téma, gratulálok! :)

trollanyu írta...

Kreatív és ötletes téma, telitalálat ez is:) Jövök én is játszani:)

Praliné Zsuzsi írta...

Szuper!! Gyertek-gyertek!

Hani írta...

Az örök klasszik:-)! Jó lesz!

Erika írta...

DE JÓÓÓ!:) Szívesen jövök, mint pötty és csíkmániás is!:)

Unknown írta...

Nagyon klassz a téma, eddig minden fordulóban képviseltem magam, itt sem maradok ki!!! Szuper :)

marisz57 írta...

No, ezt jól kitaláltad!
Imádom a csíkosat, szeretem a pöttyöset, jövök játszani!

Kisildi írta...

Egy szőke kérdés, így kapuzárás előtt: kockás lehet?