2012. augusztus 4.

Málna-őszibarack jégkrém



Kánikula van, úgyhogy egy hiperegyszerű, kétperces jégkrémet hoztam. Semmi csokiburok, semmi fakszni - ugye rám sem ismertek? :) A málna-őszibarack kombót még sosem próbáltam korábban, míg nemrég két helyen is szembetalálkoztam vele: először Eszternél egy szuper lekvárt láttam a két gyümölcsből, majd Dalla Cucina adta meg a végső lökést, ugyanis láttam tőle a Facebookon egy krémes fagyit, aminek ez a két összetevő volt az alapja. Az én jégkrémem egy "fagyosabb", calippo-szerű verzió: csak a gyümölcsök, pici édesítéssel. Szerintem érdemes valamilyen jégkrémformában (vagy kis pohárban/joghurtospohárban pálcával) fagyasztani, mert a gyümölcsök magas víztartalma miatt keményebbre fagy természetesen, így nyalogatni érdemes. Próbáljátok ki, tényleg! Csak annyit mondok, hogy ezt a verziót egy hétvége alatt háromszor csináltam meg!

Hozzávalók 4 mini jégkrémhez:
(De nyugodtan duplázzatok szerintem! :))
- 2 db őszibarack (sárga húsú)
- 2-3 ek. málnapüré (kb. egy kis marék málnából - nálam fagyasztott volt)
- édesítésnek porcukor/nyírfa porcukor/méz ízléstől, a gyümölcsök édességétől függően (nálam 1 tk. porcukor)

A "recept" roppant egyszerű. A fagyasztott málnát, miután kiengedt, egy villával összetöröm, majd átpasszírozom. A barackot meghámozom, és kockákra vágom. A barackot, málnapürét és az édesítőt egy turmixgépbe teszem, összeturmixolom (én a barackot picit darabosabbra hagytam), jégkrémformába adagolom, és mélyhűtőben megfagyasztom. Persze egy lépést megspórolhatunk, ha málna magjai nem zavarnak :)

Tipp: Az őszibarack-passiógyümölcs is frenetikus együtt, próbáljátok ki! 2-3 nagyobb őszibarack, 2 db passiógyümölcs leve, pici méz, turmixgép, és mehet is a fagyóba! :)




***

Ezzel a recepttel egy rövid időre elköszönök Tőletek, vár a nyaralás, a Balaton, és hatalmas lángos- és jégkrémhegyek :)


Nincsenek megjegyzések :