Hozzávalók kb. 5-6 mini jégkrémhez:
Fagyialap:
- 3-4 szem aszalt szilva + annyi szilvapálinka, amennyi ellepi
- 50 g dió
- 35 g tejcsokoládé
- 1 tojássárga
- 1 csapott ek. barna nádcukor
- 1 dl tej
- fél dl habtejszín
Csokiburok:
- 100 g tejcsokoládé
- 30 g kakaóvaj
Az aszalt szilvát 2-3 napra beáztatom a szilvapálinkába. A diót finomra darálom. A tojássárgát kikeverem a nádcukorral, majd ehhez hozzákeverem a tejet. Alacsony lángon, folyamatos kavarás mellett besűrítem (maghőmérőn mérve kb. 80-82 fokosra kell melegíteni). A forró tojásos-tejes krémet az apróra darabolt tejcsokira öntöm, és kézi habverővel egyneművé keverem. Hozzákeverem a darált diót is, majd a tejszínt. Az aszalt szilvákat apróra vágom, és szintén a fagyialaphoz keverem plusz egy-két teáskanálnyi szilvapálinka kíséretében. A fagyialapot teljesen kihűtöm, majd jégkrémformákba adagolom és kifagyasztom.
2 megjegyzés :
Sajnos most nem ehetek ilyet, de szinte érzem a számban, mennyire jó lehet!:)
Erika, ez tényleg kár, hogy nem ehetsz ilyet :( Remélem, azért másfajta fagyikat tudsz enni ebben a melegben!
Megjegyzés küldése