2011. október 28.

Zangio kézműves bonbonok



Még szeptemberben írtam egy posztot az Édes Napok Fesztiválról, ahol töménytelen mennyiségű bonbont kóstoltam meg. Sajnos nem tudtam minden csokiműhely kreációiból kóstolni azon prózai okból, mert egyszerűen nem fért belém több a már linkelt posztban leírtak elpusztítása után :) Maradt is némi hiányérzetem, lettek volna még csokik, amiket szívesen kipróbáltam volna... Ilyen volt a Zangio kézműves csokoládé is, még Vianne, a Levendula & Csokoládé blog írója is róluk kérdezett kíváncsian az Édes Napokról írt beszámolómnál kommentben, de sajnos csak azt tudtam neki válaszolni, hogy majd legközelebb.

Nem sokkal később egy nagyon kedves e-mailt kaptam Kelemen Olgától a Zangio Családi Csokoládéműhelyből, aki felajánlott egy kóstoló adagot a bonbonjaikból, hogy pótolni tudjam a mulasztásomat. A bonbon egy-két héttel később meg is érkezett, és némi logisztikai hadművelet után (mivel én már ekkor Németországban voltam, Anya küldte a dobozt utánam) elkezdődhetett a kóstolás!

A 32 darabos bonbonválogatás ebben az elegáns dobozban érkezett. Két erőteljes szín, finom grafika, amelyek egyszersmind jól kiemelik a "Z" betűs logót is. Tetszik!



A dobozt kinyitva már első pillantásra megfogott a bonbonok letisztult egyszerűsége: semmi csiricsáré transzferfólia, csupán a tölteléket felidéző apró, finom díszítések jellemzőek. Érdekes, hogy nem találtam sem a dobozban, sem a honlapjukon polikarbonát formában készült bonbonokat, ehelyett a különböző alakra (kocka, téglalap, virág, hasáb, félhenger, stb.) kivágott, kézzel mártott bonbonok alkotják a Zangio kínálatát.

A kínálatban, úgy érzem, mindenki megtalálhatja a kedvencét: vannak alkoholpárlatokkal készült bonbonok (pl. meggy, málna), gyümölcsös bonbonok (citrus, narancs, passió, stb.), teás bonbonok (macsa tea, füstös tea, jázmingyöngy tea), fűszeres bonbonok (boróka, gyömbér), magvakkal készült bonbonok (mogyoró, dió),  és olyan klasszikus ízek is, mint kávé, menta vagy mák. Nagyon szimpatikus, hogy a bonbonok csak természetes összetevőket tartalmaznak, sőt, a felhasznált gyümölcsök is, ahol lehet, ökológiai gazdálkodásokból származnak. Még a bonbonok külsejének a díszítéséhez sem használnak mesterséges színezékeket; hihetetlenül ötletesen oldják meg természetes anyagokból a külső csokiburok díszítését: pl. a macsa teás bonbonnnál a halványzöld színű mintát macsateás fehér csokoládéval készítették, vagy a málnás bonbont díszítő rózsaszín pöttyhöz a fehér csokit málnaporral színezték.

A bonbonok közül több kedvencem is lett. Talán a legjobban a sós karamellás ízlett, ennek nagyon jól eltalált, kiegyensúlyozott az íze. Hihetetlenül izgalmas még a füstös teás is, nagyon jól érződik a ganache-on a füstön érlelt Lapszang Szucsong tea karakteres íze, szuper párost alkot az étcsokival. Nagy kedvencem volt még a passiógyümölcsös bonbon is: itt csokiganache-on egy réteg passiógyümölcs-zselé csücsül. Az alkoholosak közül a meggyes különösen tetszett, nagyon harmonikus az íze, bár a vörösáfonya-díszítés helyett talán én inkább liofilizált meggyet használnék. A klasszikusak közül a kávé az első számú kedvencem, nagyon karakteres arabica kávé-íze van a ganache-nak. A mézeskalácsos ízűtől pedig egészen karácsonyi hangulatom lett...



És akkor a bonbonok után néhány szóban szeretném bemutatni a Zangio Családi Csokiműhelyt. Maga a márkanév a családtagok neveiből áll össze: a szókezdő "Z" Pap Zoltánt takarja, ő a Csokoládéműhely ízmestere, aki Franciaországban sajátította el a bonbonkészítés alapjait; az "O" a szó végén Zoltán feleségét, Kelemen Olgát jelöli, míg Angi lányuk neve adja a márkanév középső részét. Így teljes a család - és a családi csokiműhely!

A bonbonok a Zangio honlapján rendelhetőek, ahol nagyon ízléses csomagolások közül is választhatunk. Különlegesség, hogy nem csak bonbonok, hanem csokis programok között is válogathatunk a honlapon: van műhelylátogatás és csokikóstolás felnőtteknek, illetve csokoládékészítés és kóstoló gyerekeknek. Lehet, hogy már tudom is, mit kérek majd Karácsonyra? :)


Végül pedig még egyszer szeretném megköszönni a Zangio Családi Csokoládéműhelynek, hogy megkóstolhattam a bonbonjaikat!


5 megjegyzés :

Mary írta...

Külsőségében nagyon tetszenek a Zangio bonbonok. :) Leírásodból ítélve meg biztos nagyon finomak is! :)

Vianne írta...

Hűű, Zsuzsi gratulàlok, nagyon megtisztelő ajândèkot kaptàl. Nagyon tetszenek ezek a letisztult formàk. Olvastam màr ròluk, ezért kérdeztem a fesztivàlos poszt utàn. Főleg miattuk mentem volna ki, elèg vonzònak tűntem màr akkor is a weboldaluk alapjàn.

Vianne írta...

Ja és épp ma fènykêpeztem be a Slitti csokikat és bonbonokat, hamarosan felteszem:)

Bianka írta...

Ez igen :)

Praliné Zsuzsi írta...

Mary, bizony, érdemes megkóstolni!

Vianne, ahogy olvastad is, részben a te kommentednek köszönhetem a kóstolót! De teljesen meg voltam hatódva ettől a gesztustól! Várom a beígért posztod!

Bianka, :))