Péntektől egészen ma estig Prágában jártam (egy rövid pozsonyi kitérővel), ahol egészen véletlenül egy kisebb csokimúzeumra sikerült bukkanni, ahol kézműves bonbonok is kaphatók. Hozom majd a beszámolót is (ha még nem unjátok a beszámolódömpinget a blogon...), csak még a fotókat össze kell válogatnom hozzá.
Addig pedig jöjjön egy újabb egyszerű, de nagyszerű bonbon. Ismételten elég ütősre sikerült, pálinkarajongóknak ez is kötelező darab! Sajnos a bonbon nyári melegben készült, így a hűtőből kivéve a párától picit mattabb lett, de az íze.... próbáljátok ki!
Addig pedig jöjjön egy újabb egyszerű, de nagyszerű bonbon. Ismételten elég ütősre sikerült, pálinkarajongóknak ez is kötelező darab! Sajnos a bonbon nyári melegben készült, így a hűtőből kivéve a párától picit mattabb lett, de az íze.... próbáljátok ki!
Hozzávalók 15 darabhoz:
- egy marék aszalt szilva
- kb. fél deci szilvapálinka
Az aszalt szilvát apró darabokra vágom, majd annyi szilvapálinkát öntök rá, amennyi ellepi, és hagyom, hogy az ízek két-három nap alatt összeérjenek.
Az aszalt szilvát (a pálinka nélkül) aprítógépbe teszem, és 5 dkg olvasztott étcsokival krémesre aprítom a gépben. Ha túl sűrűnek tűnik a krém, egy kis szilvapálinkával hígíthatjuk.
A 15 dkg étcsokit megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokihüvelyt szilikon vagy polikarbonát formában. Hűtő, míg a csoki visszaszilárdul.
A mélyedéseket megtöltöm a csokis-szilvás krémmel, hagyva helyet a lezáráshoz. Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom a bonbonokat. Hűtés után óvatosan kifordítom a formából.
Tipp:
Ha a krémet sűrűbbre készítjük, vizes kézzel golyókat formálhatunk a masszából. Ezeket utána mártsuk meg étcsokoládéban.
9 megjegyzés :
bevállalom, bevállalom. még mattan is.
aszalványok közül gyümölcsöknél a sárgabarack után a szilva gyere be, de nagyon.
szilvapálinka meg Székelyföldön kötelező (na jó, én csak úgy natúran nem ceressek semmiféle pálinkát, de csak azért mert qrva erősek)
Na ezt én is bevállalom :)))
Fincsi!
Jaj de nagyon fini lehet!:-)
Én ezt nem merném bevállalni, mert ha ránézek a pálinkás üvegre, vagy elég beszélgetni róla, már szédült vagyok :) bonbon viszont jöhetne, aszaltszilvával, de hát ugy meg mit ér pálinka nélkül ? :-)
Igen! Igen! Igen!
4Gyerek, szilvapálinka nálunk is kötelező elem, nekem jöhet natúran is egy-két kortyocska :)
Ami, köszönöm szépen!
Nelli, biza, jó pálinkás volt :)
Viki, ez aztán a sakkmatt! Remélem, a képtől nem szédültél meg :D
Anditanti, mindjárt gondoltam :)
Finooom :)
Annyira nem, hogy visszajöttem ujra megkuksizni :)
Bianka, az vooolt :)
Viki, :DDD
Megjegyzés küldése