2011. szeptember 30.

Kóstoló és csoki-szépségverseny a chocoMe új bemutatótermében



Tegnap egy kedves meghívásnak tettem eleget: csokikat kóstoltam a chocoMe új bemutatótermében. Mikor a barátnőmmel, Edittel megérkeztünk, egy pohár jófajta vörösborral fogadtak, és indulhatott a kóstolás! A vörösbor nagyszerűen illik a magas kakaótartalmú étcsokikhoz, különösen azokhoz, amelyeken liofilizált gyümölcs a feltét: a liofilizált gyümölcs ugyanis szépen felerősíti a bor gyümölcsös jegyeit. Természetesen nemcsak étcsokikat kóstoltunk, volt még fehér és tejcsoki is, különböző feltétekkel.

A kóstoló apropója a chocoMe új bemutatótermének a debütálása volt, amelyet Ebedli Gyula, elismert belsőépítész álmodott meg. A terem színeiben a csoki világát idézi: az alapszín a fekete, amihez narancsosba hajló barnás tónus társul, akárcsak a chocoMe táblák csomagolásán. A mennyezetet equadori kakaóbabzsákok díszítik, amelyek szintén harmonizálnak a terem színvilágával. Azonban a csoki nemcsak a színekben, hanem a formákban is megjelent: a hullámzó felület a temperálás folyamatát idézi fel a szemlélőben, ahogyan a csoki hullámzik-folyik a hűtési eljárás során.

Háttérben a hullámzó felület; az előtérben Mészáros Gábor


A terem egyik fala szolgál a csokik bemutatására. Itt a chocoMe top76 csokoládékreációját tekinthettük meg: ez a toplista egyrészt Mészáros Gábor, a chocoMe csokik alkotójának sorrendjét, másrészt az eladások alapján a vásárlók sorrendjét is tükrözte. A feladatunk az volt, hogy válasszunk ki három táblát a 76-ból, amit a top3-ba jelölünk. Mi kétszer is alaposan végigbóklásztuk a csokoládérengeteget: és végül a liofilizált meggy-fahéj-kandírozott rózsa kombinációra, egy kandírozott ibolyás táblára és egy grillázzsal bevont magvakkal megpakolt fehér csokoládéra szavaztunk. Szavazatunkat három kis táblás chocoMe kreációval köszönte meg Mészáros Gábor. A fehér csokoládé alapú különösen izgalmasnak tűnik, ugyanis liofilizált őszibarack és kandírozott jázminvirág a feltét rajta.

Az ajándék táblák


A top3 végül az újságírók és gasztrobloggerek szavazatai alapján a következő három ízkombináció lett: 

1. Étcsokoládé feketeribizlivel, vörösáfonyával és chili szálakkal
2. Étcsokoládé pekándióval, pisztáciával és mandulával
3. Tejcsokoládé ibolyával, kókusszal és 23 karátos aranypelyhekkel

A bemutatóterem és üzlet címe: 1135 Budapest, Szent László u. - Kis Gömb u. sarok
Nyitvatartás: H-P 9-17.30.



Nézzetek be, érdemes!

4 megjegyzés :

Katucikonyha, írta...

De szuper lehetett, sárgulok az irigységtől! :) Ami jó, hogy a sógornőm szomszédjában nyílt, útba esik majd :-)

Praliné Zsuzsi írta...

Katucikonyha, csak nagyon nehéz lesz választani a csokik közül :)

Katucikonyha, írta...

Tegnap láttam, azt hiszem, meglátogatom majd őket, mondjuk egy impozáns kirakat sokat segítene a dolgon. Csak kicsit meglep, hogy ott nyitották.

Praliné Zsuzsi írta...

Katucikonyha, azért ott nyílt, mert onnan egy ugrásra van a műhelyük is :)