2011. szeptember 12.

Nagyüzem volt a Praliné Paradicsomban!

Pezsgős-marcipános (szív), málnás-marcipános, konyakmeggyes-marcipános, mákos, vajkaramellás

Az úgy volt, hogy még pár hónappal ezelőtt Edit barátnőmmel megígértük Gabi barátnőnknek, hogy a lagzijára 300 darab bonbont készítünk. Gabiék a blogról ki is választottak ötféle bonbont. Mi meg Edittel összedobtuk a bevásárlólistát, amiben a több kiló csoki azért kicsit elrémisztett... De múlt hét szerdán belevágtunk a feladatba. Abszolúte munkamegosztásban dolgoztunk. A négyféle polikarbonát formás bonbonnál én csináltam a csokihüvelyeket és a talpakat, Edit pedig a töltelékek felelőse volt. Nem mondom, hogy a nap végefelé már nem untam a temperálandó csoki kevergetését.... mert persze a porított kakaóvajas temperálás gyorsít a dolgon, de azért egy temperálógép lenne az igazi! A golyó formátumú bonbont Edit gömbölyítette, majd mártogatta csokiba, én meg borzoltam - no nem Edit idegeit, csak a csokiborzakat a golyóbisokra :) Aztán kapszliba ültettük és bedobozoltuk a bonbonokat. Egy nap alatt végeztünk a projekttel.

Összesen ötféle bonbont csináltunk:
1. Pezsgős marcipánkrémes ehető csillámporral díszítve


2. Konyakmeggyes-marcipános szintén ehető csillámporral díszítve

4. Vajkaramellás golyó kávés-mogyorós csokiganache-sal - egyedül itt kellett kicsit improvizálnunk: az eredeti receptemben a vajkaramellát kicsit megmikrózom, majd belecsomagolom a mogyorót. De a most vett vajkaramella nem puhult mikrózásra, csak morzsálódott. Így simán a vajkaramella került középre, a megpirított mogyoró meg ment a ganache-ba durvára aprítva. Így sem lett rossz!

5. Mákos (ez az egytelen bonbon nincs a blogon: ezt a Kifőztük karácsonyi különszámába csináltam picit más verzióban, majd ott meglátjátok! Gabiék még a recept készítésekor a tesztalanyaim voltak, és nekik nagyon bejött.)


A lagzin szépen tálcákra halmoztuk Edittel a bonbonokat. Már ekkor is gyűltek körénk az önjelölt kóstolók :)



Gabi éjfél után, már újasszonynak öltözve kínálta a násznépet bonbonnal. Annak ellenére, hogy előtte közvetlenül volt terítéken az éjféli töltött káposzta, sikerük volt a bonbonoknak :) A legnépszerűbb a borzas vajkaramellás golyó volt.

Az újasszony középen, mellette a bonbongyárosok

Ja, azt hittem, hogy a bonbonprojekt után egy darabig nem fogok bonbonkészítésre gondolni se. Erre másnap hirtelen ötlettől vezérelve még legyártottam vagy 60 darabot, hogy a kimaradt töltelékek ne vesszenek kárba, no és a család is kóstolhasson egy kis bonbont :)


Itt is sok boldogságot kívánok Gabinak és Zolinak!

8 megjegyzés :

marcsis írta...

Sok boldogságot az ifjú párnak!
Én a hétvégén készítettem először bonbont, de nem utoljára! Beleszerettem! Jöttem hozzád tanulni!
Marcsi

Bianka írta...

Csodás bonbonokat gyártottál. Nagyon csinos vagy

Praliné Zsuzsi írta...

Szia Marcsi! Üdv a blogon! Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan!

Bianka, köszi!

Viki írta...

Emelem kalapom előttetek. Csak csodálkozom és nézelődöm és töprengek, milyen fáradtak lehettetek a nap végére.
Minden elismerésem a Tiétek.
No és Sok Boldogságot az Ifjú Párnak.

Mézesélet írta...

Hát kérem.....a Tőled megszokott minőségben hoztad az ipari mennyiséget is. Csodásak! Mit nem adnék most, akár egy darabkáért is!

Nelli írta...

Gyönyörűűűűűűek!Nagyon ügyesek vagytok!A mákosra is nagyon kíváncsi vagyok!:-)

Praliné Zsuzsi írta...

Viki, hát igen, jóól elfáradtunk a nap végére! Az ifjú párnak meg átadom majd a jókívánságaid! :)

Mézesélet, köszönöm szépen! Én már enni nem bírtam belőle! Minél többet csinál az emberm annál kevesebbet eszik :)))

Nelli, köszönjük szépen! A mákos meg nagyon szuper lesz, nem véletlenül kérték azt is Gabiék, az a kedvencük! De arra karácsonyig várni kell :D

Gizi írta...

Csodálatosak a bonbonok!!! Csakis gratulálni tudok a kitartásotokhoz, nem semmi ennyi bonbont legyártani. Szerencsések voltak akik megkóstolhatták.
Nagyon csinos a három grácia!!!!:)