2011. május 4.

Epermousse praliné



Isteni, könnyed-habos tavaszi bonbon: könnyű fehércsokimousse üde eperrel kombinálva. És egy kis plusz izgalom: a csokiburokba Hedonismtől kapott belga étcsokikaviárt rejtettem, ami szuper ropogós meglepetés a bonbonba harapóknak. A bonbonzabáló Pufisüni ajánlásával :)

Hozzávalók 9 sünihez (azaz kb. 15 normál méretű bonbonhoz):
- 20 dkg étcsokoládé
- 4-5 ek. fehércsokoládémousse (ld. Alapreceptek - Csokoládémousse fehércsokival készítve)
- 4 ek. eperpüré
- belga csokikaviár




A fehércsokimousse-t óvatosan összekeverem 2 ek. eperpürével, majd hűtőbe teszem.
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd elkélszítem a csokihüvelyt szilikon vagy polikarbonát formában. Amíg friss a csokiburok, belga csokikaviárt (vagy akár kakaóbabtöretet) szórok bele, majd hűtőbe teszem, míg a csoki visszadermed.
A mélyedések aljába teszek egy-egy kis adagot a maradék eperpüréből, majd erre adagolom habzsákból az epres mousse-t, hagyva helyet a lezáráshoz. Ismét hűtés jön.
Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom a bonbonokat, végül hűtés után kifordítom a formából.

Na mit rejt a Pufisün gyomra? :)

19 megjegyzés :

Bence/Emoke írta...

finoooom! Nagyon jó ez a süni! :D

4Gyerek írta...

überguszta. sünistől, keresztmetszetestől.

Tatin írta...

Azta mindenit, de guszta!:)

Látszik a csoki roppanóssága (hú, ezt a szót most elveimmel ellentétesen írtam le), és a légiesen könnyed töltelék!

Maryenne írta...

Gyönyörűséges lett!!!!!!!!!

Gál Edith írta...

Jajj, de finom lehet...
Nagyon édesek a kis sünik!! :)

Fanni írta...

nagyon tetszik! :))
úgy pakolod meg a sünit ezzel-azzal, mintha valami nagy forma lenne, közben meg csak egy kis falatnyi:)

Raindrop írta...

Csúcs! :D
Az ízére nem is gondolok...
Eperbuzi vagyok.

Erinacea írta...

Bence/Emőke, örülök, hogy ízlett :))

4Gyerek, köszönöm szépen!

Tatin, igyekeztem :) Még a csokikaviárról is sikerült keresztmetszet csinálni jobb oldalon :))

Mary, nagyon köszönöm!!

Edith, igen, szó szerint édesek voltak :)

Fanni, hát, ez a süni egy jó nagy forma, meg is lepődtem, amikor megjött, emelem a kalapom az előtt, aki egy falatban bekapja :)

Raindrop, köszi! Akkor mostanában sokat jársz majd erre, jönnek az epres cuccok sorban :)

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Erinace!
Nagyon szuper lett.
Én is épp ma vettem csodás epret, valami epreset szeretnék én is alkotni holnapra a vendégeknek:-)

Ami írta...

Szerelembe estem... annyira guszták! Ebből is kérek szépen :)

Medv írta...

csá béé! ebből hozhatnál haza is (én leszek otthon hétvégén), mert nem néz ki szarul ;)

Erinacea írta...

Gesztenye, köszönöm! Nálam is folytatódik az eper-sorozat :) Kíváncsi vagyok már az új Food-Packes cuccaidra!

Ami, akinek olyan profi bonbonformája van, mint neked, annak simán menni fog!

Medv, ez már régen elfogyott :) Sajna. De azért a sünformát hazaviszem, ha vasárnapra kiheverem a bölcsességfogat, akkor lehet, hogy csinálok, de nem ígérek semmit!

Kati írta...

Nagyon -nagyon guszta, azok a kis sünik, nagyon aranyosak.

Nelli írta...

Jaj mit nem adnék érte!Az eper, málna, karamell a kedvencem.:-)
Gyönyörűek!!!!

Bianka írta...

ÁÁÁÁ eper

Anditanti írta...

Szuper szépek lettek! Na, és az az epercsoda... Jobb nem is belegondolni.

Erinacea írta...

Kati, köszönöm! Én is nagyon szeretem a sünis formát!

Nelli, köszönöm Neked is!

Bianka, igen :))

Anditanti, bizony jó hogy itt az eperszezon!

Ditta írta...

Káprázatosak,na és a fotók,nagyon tudsz!!!:-)

Erinacea írta...

Ditta, köszönöm szépen!