2011. május 29.

Diós csokikrémmel töltött praliné
Kaptam Anyától egy szép nagy adag diót, így gondoltam, be kellene vetni bonbontölteléknek. Csak úgy ötletszerűen dobáltam be az aprítógépbe a dió után némi olvasztott tejcsokit, rumot, tejszínt, és a végén egy kis mascarponét, hogy jó krémes legyen a töltelékem. És valami olyan hihetetlenül csudafinom diókrém kerekedett ki ebből, hogy alig bírtam megállni, hogy ne kanalazzam ki mindet az aprítógépből. Szerencsére azért maradt a bonbonba is. Még nagyobb szerencse, hogy, mielőtt ötletszerűen belehajigáltam a cuccokat az aprítógépbe, le is mértem, hátha finom lesz a végeredmény :) Engem a Sport szelet töltelékére emlékeztet, csak közben nagyon diós is.Hozzávalók 15 darabhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 5 dkg dió
- 5 dkg olvasztott tejcsokoládé
- 1 ek. tejszín
- kb. 2 ek. rum
- 2 tk. mascarpone

Először elkészítem a tölteléket, ami hihetetlenül egyszerű. A diót aprítógépben pár percig alaposan felaprítom, majd utánaküldöm az összes többi hozzávalót az étcsoki kivételével. Összekevertetem az aprítógéppel. Ízlés szerint adagolhatunk hozzá plusz rumot, mascarponét, kinek hogy tetszik.
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokihüvelyt szilikon vagy polikarbonát formában. A formát hűtőbe teszem, míg a csoki visszaszilárdul.
A tölteléket habzsák segítségével beleadagolom a kicsokizott mélyedésekbe, hagyva helyet a lezáráshoz. Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom vele a bonbonokat. Ismét hűtés következik, majd óvatosan kifordítom a bonbonokat a formából.


8 megjegyzés :

Adél (Afraa) írta...

Fúú, de guszta! Férjem biztos nagyon szeretné...most legyek vele kedves? :)

Gyere be hozzám, van számodra ott valami :)

Maryenne írta...

Gyönyörűek!:) Én is szoktam ötletszerűen összekavarni dolgokat ebből készülnek a legjobb dolgok! :)

Bianka írta...

Ide vele az egész tányérral

Tatin írta...

Azt hiszem ez a formád a kedvencem. Mondjuk a sünis után.:) Ebbe is jó sok tölteléket lehet beletenni. Ez a hirtelen jött diós ötlet nagyon jól hangzik.

Erinacea írta...

Adél, legyél vele kedves! :) Megyek, benézek mindjárt!

Mary, ez így van szerintem is!

Bianka, majd fénypostával küldöm! :)

Tatin, ez nekem is nagy kedvencem, olyan elegáns!

Ditta írta...

Nekem is küldenél egy párat?:-)

Erdős Éva írta...

Én sem maradhatok ki a fénypostából:))
Annyira jól néznek ki!

Erinacea írta...

Ditta, Éva, örülök, hogy nektek is tetszik! :) Majd gurítok :D