2011. május 11.

Kókuszos eperkrémmel töltött praliné



Igen, már megint eper. Mert szezonja van, mert gyönyörű a színe, mert isteni finom. Ja, és mert még mindig volt egy kis maradék liofilizált eperrel összeaprított kókuszreszelékem a duplán epres praliné után :) Úgyhogy az eper-kókusz páros adva volt, és nagyszerűnek bizonyult! A liofilizált eper remekül kihangsúlyozta az eperízt, és ehhez szuperül passzolt a picit semlegesebb kókusz. Mivel Anyák napjára készült még, egyértelmű volt, hogy a szív alakú polikarbonát formámba töltöm. Az Anyukámnak nagyon ízlett, és különösen élvezte ki- és becsomagolni a szép Food Pack-es pralinésdobozkát :)



Hozzávalók 15 darabhoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- fél dl eperpüré (kb. 20 dkg eperből)
- 4 dkg fehércsokoládé
- 1 ek. epres-rebarbarás likőr (helyettesíthető vodkával vagy tejszínnel)
- kb. 2 ek. kókuszreszelék (nálam liofilizált eperrel összeaprított kókusz volt, de simával is remek lesz)



Először elkészítem a krémet. Az eperpürét megmelegítem, majd felolvasztom benne az apróra tört fehércsokit. Hozzáadom a likőrt és a kókuszreszeléket, összekeverem, majd hagyom hűlni.
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokihüvelyt szilikon vagy polikarbonát formában. A kicsokizott formát hűtőbe teszem, míg a csoki visszaszilárdul.
Egy habzsák segítségével megtöltöm a kicsokizott mélyedéseket, hagyva helyet a lezáráshoz. A forma mehet vissza a hűtőbe egy kis időre.
Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom a bonbonokat. Hűtés után óvatosan kifordítom a formából.





17 megjegyzés :

Tatin írta...

Micsoda új formád van!

A csini dobozról nincs képed?

A bonbonod szokás szerint tökéletes. :)

Bence/Emoke írta...

hmmmm!!! :) ez tuti! kókusz-eper! :D

Erinacea írta...

Tatin, köszönöm :) A forma annyira nem új, egy Húsvét előtti posztban, ha jól emlékszem, már debütált :) A dobozt (egy szuper új extrával:D)lefotózom, és a napokban felrakom a facebookra!

Bence/Emőke, szerintem is :D

Maryenne írta...

Juj ez nagyon finom! :) Gyönyörű a formája!:)

4Gyerek írta...

ezt izgatásnak nyílván1tom.
mijjazhogy kóóóókuszos, s nincs itt a számban?

Erika írta...

Ez aztán a fogamravaló, igazán az én ízlésemhez passzoló!:))

Erinacea írta...

Mary, köszönöm szépen! Nekem is nagyon tetszik ez a forma!

4Gyerek, nyisd az ablakot, dobom :D

Erika, örülök, hogy eltaláltam az ízlésed:)

4Gyerek írta...

titta szerencse csak most olvasom, hogy nyissam az ablakom. ugyanis eddig esett az eső, de most már süt a nap.
azt jelenti érkezik ez a finomság. hurrá.

Foodafok írta...

Ez aztán a nagyszerű.

Anditanti írta...

Szép is, jó is, mint mindig. (A forma különösen tetszetős.)

Erinacea írta...

Na, a blogger jól kiirtotta innen a kommenteket, a válaszaimmal együtt :( Sebaj, nézzük újra!

Tatin, örülök, hogy tetszik a forma! A dobozfotót majd hozom!

Bence/Emőke, az volt :D

Bianka írta...

Mesteri

Erinacea írta...

Bianka, köszönöm szépen :D

Nelli írta...

Kérek szépen!:-)Félbevágott kép mesés!!!!
Köszönet érte!

Erinacea írta...

Nelli, jó lesz, ha a félbevágottat küldöm? :)))

Ditta írta...

Fantasztikusan néznek ki,a krém benne meg csodás lehet!

Erinacea írta...

Ditta, köszi! Anyának nagyon ízlett! :)