Ez a bonbon is az utolsó heidelbergi hétvégémen készült, szintén maradékokból. A málnás marcipánkrémes bonbonhoz csak a maradék marcipán felét használtam el, így elkezdtem ötletelni, hogy mi is legyen a többiből. Reggelire tiramisut ettünk, amikor már azon gondolkodtam, hogy milyen jó is együtt a kávé és a fahéj (tudom, a fahéj nem eredeti a tiramisuban, de ha egyszer finom benne - no meg a tiramisum már amúgy se volt rendes tiramisu, hiszen nem tojással, hanem tejszínhabbal készült) - lényeg a lényeg: beugrott, hogy kávés marcipánkrémet fogok csinálni tölteléknek, egy csipet (na jó, nálam leglább három csipet) fahéjjal megbolondítva. Nem is ragozom, isteni lett! A kesernyés kávé és a krémes-édes marcipán a fahéjjal tökéletes triumvirátus!
Hozzávalók 15 darabhoz:
- 4 ek. tejszín
- kb. 1 tk. instant kávé
- 3 dkg marcipán
- fahéj vagy fahéjkivonat ízlés szerint
- fél rúd vanília
- 3 dkg fehércsokoládé
- 10 dkg étcsokoládé
A krémhez a tejszínt a vaníliamagokkal megmelegítem, és ízlés szerinti mennyiségű instant kávét feloldok benne. Utána beledobom az apróra vágott fehércsokit, belereszelem a marcipánt. Jól elkeverem, míg a csoki elolvad, és egynemű masszát kapok. A krémet ízlés szerint őrölt fahéjjal vagy fahéjkivonattal ízesítem, majd hagyom hűlni.
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd kikenem vele egy szilikonforma mélyedéseit. A formát kb. 20 percre hűtőbe teszem, míg a csokiburok megszilárdul.
Ezután beleadagolom egy habzsák segítségével a tölteléket ügyelve arra, hogy maradjon hely a lezáráshoz. Az étcsoki maradékát újratemperálom, és lezárom vele a bonbonokat. Kb. egy óra hűtés után óvatosan kifordítom a bonbonokat a formából.
Ne feledjétek a húsvéti játékot!!! Várom a fotókat!
20 megjegyzés :
Mesés :)
Isteni a kép is
Tökéletes !
Végre van időm, csokim, affinitásom a bonbonozáshoz, készül a "pályamű" :D
Gyönyörűek,a fotók meg lenyűgözőek:-)
Finom lehet és nagyon szép is, de én maradok a málnásoknál, meg a mogyorósoknál, meg az áfonyásoknál és az ananászosoknál, meg a barackosnál, meg a talléroknál és a szivecskéknél, meg a... Artúr kollégának teljesen igaza volt;)
Zsiri, köszönöm!
Bianka, neked is köszönöm!
Tatin, nagyon kíváncsi vagyok már a pályaművedre!!!
Ditta, köszönöm, igyekszem! Jól megy a kávéhoz a tavaszias sárga :)
Anditanti, akkor neked igazán könnyű kedvezni :D
Én is kérek!
Most már elhatároztam magam, hétvégén én is nekiállok!Ha elakadok akkor kiabálok Neked majd!Fini lehet ez a bonbon is!Bár szerintem nem tudnál olyat gyártani ami Nekem nem ízlik!:-)
Fincsi -fincsi! :)
Kapsz tőlem "egy jó szót" , kérlek nézz be hozzám :)
Vera, látom a marcipánosokkal nyert ügyem van nálad :)
Nelli, nagyon örülök!!!! No para, szuper bonbont fogsz csinálni!!! Kiabálj majd nyugodtan, segítek! Aztán te is jöhetsz játszani :)
Ami, nagyon szépen köszönöm!!
Istenem, megint úgy ennék ebből is...
Ez nem ér:)) Kívánós ugyan már nem vagyok, de a kávé, csoki...nélkül nem telhet el nap:)
Ceffa, ezzel egyetértek :D
Megint egy nagyszerű párosítás:-)
Minden jöhet, amiben marcipán van:-)
Ismeretlenul bar, de csokifuggokent es sunbaratkent szeretnek neked kuldeni "egy jo szot" egy jatek kereteben:
(http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html)
Imádom a pralinét.
Szeretnélek meginvitálni az "Egy jó szó" játékra. Kukkants be hozzám, lécci.
Nagyon szép! :)
Cserébe a sok szép és gondolom finom bonbonért fogadj tőlem szeretettel egy "jó szót"!
http://eszterszappan.blogspot.com/
Gesztenye, köszönöm! Én is így vagyok a marcipánnal :)
Vidékek, nagyon köszönöm! Örülök, hogy te is sünbarát is vagy :)
Hobbychef, köszönöm neked is!
Mary, köszönöm!
Nelli, nagyon aranyos tőled!
Kipróbáltam, nagyon finom krém, köszönet a receptért:)
Megjegyzés küldése