2014. január 14.

Kecskesajtos & Meyer citromos bonbon



A kecskesajtos trüffellel egy időben készült egy másik kecskesajtos bonbon is: ezúttal kicsit karakteresebbre, "kecskesajtosabbra" szerettem volna készíteni a ganache-t, ahol nemcsak épphogy sejteni lehet majd a kecskesajtot, hanem rögtön ki is ugrik. A ganache ezúttal fehér csokoládéval készült, és a kecskesajtot Meyer citrommal párosítottam: szerintem tökéletes kettőst alkotnak! Nagyon karakteres, krémes-üde bonbon született így. Mostanában számos hipermarketben, zöldségesnél bukkan fel ez a különleges citromfajta: kerekebb a formája, simább és vékonyabb a héja, mint a sima citromnak, és izgalmas fűszeres-mandarinos íze van - érdemes felkutatni pár darabot!

Meyer citromok

A receptet ezúttal nem itt olvashatjátok, hanem a vendégposztként a Csokiország oldalon.



Nincsenek megjegyzések :