2011. április 22.

Fehércsokimousse-os praliné liofilizált málnával



Csak egy gyors poszt még mielőtt belevetem magam a Nagy Húsvéti Csokizásba (és macaronozásba, ha már itt tartunk). Még a múlt héten találkoztam személyesen Vianne-nal, a Levendula és Csokoládé blog szerzőjével. Tőle pedig - többek között -  egy adag különféle krémekkel töltött csoki kávéscsészét kaptam, illetve néhányat üresen is, hogy én is ki tudjam ezeket próbálni. A csészéknek nagyon nagy sikere volt, így gyorsan be is kellett tölteni az üreseket: az ötletet szintén Vianne-tól kölcsönöztem, aki liofilizált málnát kevert étcsokimousse-ba. Nálam fehércsokimousse készült, valahogy ez jobban passzolt nekem a málnához. A töltelékkel csészéket és bonbonokat is töltöttem. (Én a Goodwill Kft-től vettem ilyen csészéket, de láttam pl. az Ázsia Bt. boltjában is.)


Vianne isteni kávés, narancsos csokis és epres csokis csészéi

Hozzávalók a liofilizált málnás fehércsokimousse-hoz:
- kb. 1,3 dl tejszín
- 3 db marshmallow (pillecukor)
- fél rúd vanília
- 5 dkg fehércsoki
- 1 ek. málnalikőr
- kb. 1 evőkanálnyi liofilizált málna (el is hagyható, vagy pl. apróra vágott aszalt eperrel helyettesíthető)

A mousse-hoz a 0,3 dl tejszínt a vanília magjaival felforralom, majd beledobom a pillecukrot és az apróra tört csokit, és addig keverem, míg elolvadnak. Hozzákeverem a málnalikőrt is. A maradék tejszínt kemény habbá verem, és a csokis masszához forgatom. Végül belekeverem a szétmorzsolt liofilizált málnát is. Hűtőbe teszem, és kihűtöm.


Készült karamellás csésze is vajkaramellával (by Hedonism)
 megszórva a mousse-os mellett

Ha csokikehelybe szeretnénk tölteni, akkor habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük a mousse-szal a csokikelyheket. A tetejét teljesen lezárhatjuk étcsokival, vagy csak csíkokat csurgatunk rá, és liofilizált málnával díszítjük.


 
Ha bonbonba szeretnénk tölteni, akkor tetszőleges csokiból (nálam étcsoki volt, de lehet fehér is) csokihüvelyt készítünk szilikon vagy polikarbonát formában, majd ha a csokihüvely megdermedt, megtöltjük habzsákból. Végül lezárjuk a bonbonokat, és hűtjük.

7 megjegyzés :

Gizi írta...

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!!

Csodaszépek a bonbonok, mint mindig..)

Praliné Zsuzsi írta...

Gizi, köszönöm szépen, Neked is viszont kívánok kellemes húsvéti ünnepeket!

Emoke írta...

jajjjjj finoom! :) Jól néznek ki ezek a kávéscsészék...Szerintem legközelebb én is inkább készen veszem, még egy lufizós hülyeséget nem vállalok be. :) Ilyen rózsaszínű tálkám nekem is van ;)

Bianka írta...

Kellemes Ünnepeket :)

Ditta tortái írta...

Erinacea!
Boldog húsvétot Neked és a családodnak!A bonbonok gyönyörűek!

Praliné Zsuzsi írta...

Emőke, köszi! Fincsik a csészék :) Én lusta lennék csinálni!

Bianka, Nektek is kellemes ünnepeket!

Ditta, Nektek is boldog Húsvétot!!!

Erika írta...

Nagyon tetszetősek!:9
A tojások tartalma pedig kifúrja az oldalamat!