Nagyon
látványos csokinyalókákat készíthetünk a Maminti Art mintázósablonok segítségével. A
csokinyalókákhoz kétfajta tetszőleges csokoládéra van szükség, hogy jól
látszódjon a minta. Használhatunk ét-, tej- és fehér csokoládét, illetve a
fehér csokoládét színezhetjük-ízesíthetjük is természetes anyagokkal, pl. porrá
őrölt liofilizált gyümölcsökkel (eper, málna, meggy, feketeribizli stb.),
matcha teaporral, finomra őrölt zöldpisztáciával. Erről bővebben itt lehet olvasni.
A csokoládényalókákat tetszőleges feltétekkel is változatossá tudjuk tenni.
A recept eredetileg a Maminti art tavaszi online kiadványában jelent meg, amely ingyenesen lapozgatható itt.
Hozzávalók
10-12 darabhoz:
-
100 g tetszőleges csokoládé
-
kb. 30 g, az alapcsokoládétól eltérő csokoládé
-
feltétek ízlés szerint (aszalt vagy liofilizált gyümölcsök, kandírozott
virágok, olajos magvak, kókuszchips, ropogós gabonagolyók, kávészemek stb.)
Szükséges
eszközök:
-
írásvetítő fólia
-
tetszőleges Maminti Art mintázósablonok
-
nyalókapálcák vagy méretre vágott hurkapálca
Az
írásvetítő fóliát kozmetikai vattával áttöröljük, hogy biztosan ne legyenek
rajta ujjlenyomatok. A kiválasztott mintázósablont az írásvetítő fóliára
helyezzük. Célszerű nem minden, egymás mellé eső mintát használni a sablonban,
helyet kell hagyni a kb. 5 cm átmérőjű csokinyalókáknak. A 30 grammnyi
csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. Érdemes
sűrűbbre olvadó csokoládét használni, hogy minél pontosabb legyen a minták
körvonala. A csokoládét habkártya segítségével a mintázósablon kiválasztott
mintáiba kenjük, óvatosan lehúzzuk a felesleges csokoládét, majd lehúzzuk a
mintázósablont a kész mintáról.
A
100 grammnyi csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk, majd kb. két
teáskanálnyit eloszlatunk mindegyik mintán: figyeljünk arra, hogy a második
csokoládé teljesen betakarja az első csokoládéval készült mintát minden
esetben. A kanál hátával tudjuk kör alakúra igazítani a csokinyalókát. A csokikorongokba
nyalókapálcát illesztünk, a nyalókapálcát a saját tengelye körül elforgatjuk,
hogy teljesen befedje a csokoládé, és tökéletesen tartson. Végül tetszőleges
feltétekkel szórjuk meg a csokikorongokat. Kb. fél óra hűtés után óvatosan
lehúzzuk a kész csokinyalókákat az írásvetítő fóliáról.
2 megjegyzés :
Gyönyörű szépek! :)
Köszönöm! :)
Megjegyzés küldése