A klasszikus, főzött csokoládéfagylalt után jön a második alapváltozat, a vízzel készült csokoládésorbet. Ugyanúgy, ahogy a vízzel
készült forró csokoládénál, ennél is hatványozottan fontos, hogy jó minőségű
legyen a csokoládé, hiszen itt már nem fedi el a tej és a tejszín a
krémességével a kisebb szépséghibákat. A jó minőségű(!) sót pedig itt sem érdemes lespórolni!
Hozzávalók
kb. 3 adaghoz:
-
80 g nagyon jó minőségű étcsokoládé
-
40 g kókuszcukor (vagy barna nádcukor)
-
20 g glükózszirup vagy akácméz
-
300 g víz
-
Maldon só (vagy fleur de sel)
A
vizet, a kókuszcukrot és a glükózszirupot forrásig melegítem, majd addig
melegítem tovább, míg a cukor el nem olvad. Ekkor beledobom az apróra vágott
csokoládét, és kézi habverővel egyneművé keverem. A sorbet-alapot teljesen
kihűtöm.
Miután
az alap kihűlt, fagylaltgépben kifagyasztom, és csak a kifagyasztás legvégén
adom hozzá a sót. Ekkor akár habzsákkal is tudjuk adagolni, és szerintem
ilyenkor a legjobb az állaga megenni is.
Ha
nincs fagyigépünk, kb. félóránként keverjük át botmixerrel, majd az utolsó keverés
után sózzuk.
A
tavalyi kedvencemet, a barnasörös csokoládésorbet-t is érdemes kipróbálni!
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése