2010. november 27.

Praliné paradicsom Bécsben


Október óta Bécsben vagyok, így jártamban-keltemben nagyon sok, kézműves pralinékat árusító üzletet láttam már. Szívesen gyönyörködök a kirakatukban, hiszen az ott látottak újabb bonbonkreációkhoz adhatnak ötletet. Most azonban nem ezekről a helyekről szeretnék írni Nektek - elvégre egy vérbeli hobbibonbonozó nem vásárolja a kézműves bonbont, hanem maga készíti! Találtam viszont egy üzletet, ahol nagyon szuper alapanyagok és dekorációs kellékek vannak otthoni bonbonkészítéshez. Ha a karácsonyi vásárok miatt Bécsbe jöttök, és marad némi költőpénzetek, ki ne hagyjátok!

Tortendekor Reimer
1010 Bécs, Wollzeile 26.


Az üzlet a Stephansdomtól egy laza 7-8 perces sétával könnyen elérhető. A kínálat elég vegyes: találunk itt egyszerű konfekciócsokikat (persze most Mikulásdömping van), a jól ismert bécsi Mozart-választékot (tallér, golyó, egyéb édességek), forrócsokikat (Valrhona is), teáskannákat, marcipándíszeket tortákra. Ami még nagy kedvencem: előre elkészített macaron-korongok, amelyeket az ember otthon maga töltögethet meg (5.90 Eur/10 dkg) - úgy látszik, nemcsak én fürödtem már be párszor a fránya makikkal...

És a lényeg: milyen alapanyagokat, dekorkellékeket találunk itt a bonbonozáshoz?
  • Nugátmassza tömbökben: van sima, tört mogyorós, egész mogyorós (3.40 Eur/10 dkg)
  • Színes Valrhona-csokitömbök avagy vigyünk színt az asztalunkra: van rózsaszín, hupikék, zöld, sárga (felső kép közepén). Szerintem ezek nagyon viccesek, én biztos, hogy fogok valamelyik merészebb színből venni egy keveset, csak hogy hupikék bonbonnal sokkolhassam szeretteimet Karácsonykor. (2.90 Eur/10 dkg)
  • Kandírozott gyümölcsök
  • Kandírozott ibolya, mentalevél, rózsaszirom és - most kapaszkodjatok meg - kandírozott orgona! (kis csomag 3 Eur körül, nagy csomag 6 Eur körül)
  • Krémmel tölthető bonbonhüvelyek: van fehér, tej- és étcsokis változatban. Különböző formákban (gömb, csillag, stb.) kapható. Van csillámos karácsonyi dekorfóliával ellátott verzió is az ünnepekre készülőknek. (0.35 Eur/db)
  • Ehető csillámpor bonbonok felületének díszítésére óarany és sárgaarany színben. Ezt nem bírtam megállni, muszáj volt vennem egy zacskóval: milyen szép lesz majd a karácsonyi bonbonokon! (5.90 Eur/zacskó)
  • Dekorcukor, dekorgyöngyök többféle színben
  • Ételfestékek többféle színben
  • Különféle aromák
  • Bonbonkapszlik fehérben és különféle színekben
  • Természetesen saját készítésű bonbonok is kaphatók. (2-4 Eur/10 dkg)
Vigyázat! Hobbibonbonozók nagy összeggel a zsebükben NE merészkedjenek ide be!

12 megjegyzés :

BirgánAndi írta...

Idén úgy alakult, hogy vasárnap jutunk el Bécsbe. Így marad a kirakat nézegetés. A címet azért megjegyzem, máskor jól jöhet majd.

Gesztenye receptjei írta...

Eri!

Most jöttem meg én is Ausztriából, bár nem Bécsben voltam, de igen sok mindent vettem karácsonyra, amiből finomakat lehet készíteni.
Ezért az üzletért meg nagyon irigy vagyok :-)))

Praliné Zsuzsi írta...

Tatin!
Tényleg érdemes megjegyezni a címet :)

Gesztenye!
:D Hihetetlen, miket lehet itt Bécsben találni! Ma pl. egy papírboltban felfedeztem szuper eredeti szaloncukor-csomagolót: előre van vágva, a két végén be van cakkozva, van sima papír, van sokféle fényes... Úgyhogy idén nagyon trendi szaloncukraim lesznek :)

BirgánAndi írta...

Esteleg ha a papírbolt címét is megosztanád velünk...:D
Szerinted lehetséges, hogy azért repedtek meg a bonbonjaim, amikor vettem ki a formából őket, mert sokáig hagytam a hűtőben? Mézi és az a karácsonyi kampós botocska formák vannak, elég kicsik. Amikor az első kettőt kivettem, akkor nem volt semmi gond, ez pár órával az elkészülés után volt. A többit másnap pattintgattam ki, de pl. berepedt a mézinek a lába, a bot a hajlatban...szóval nem kell ilyen sokat várni vele?

Praliné Zsuzsi írta...

Tatin!
A papírbolt, ahol én vettem a szaloncukor-csomagolót: Josefstädter Straße 87, egyszerűen Papier a neve. De egy barátnőm szerint a karácsonyi vásárokon is ki lehet fogni olyan standokon, ahol csomagolóanyagokat árulnak (pl. tavaly a Rathausnál a nagy adventi koszorú körül látott, én még ott idén nem néztem).
A formánál elivleg nem kéne hogy gond legyen, mikor veszed ki. Én sokszor megcsinálom este, és másnap délelőtt pattintom ki, semmi baja sincs. Azt a formát, amit írsz, nem ismerem éppen, de lehet, hogy ott (láb, bot) amúgy is elég vékony a csoki, így azért törik könnyebben másnap. Valamivel töltve is volt, vagy csak csokival öntötted ki?

BirgánAndi írta...

Rögtön elsőre a te isteni barackpálinkás pralinéddal kísérleztem. Mondjuk én sem vagyok teljesen komplett, rögtön elsőre, lehet nem ilyen vékony formával, ráadásul töltve, kellett volna kísérleteznem. Azért ötöt sikerült tökéletesen kiapplikálom. Köszi a mai posztot, nagyon hasznos ez is!

Praliné Zsuzsi írta...

Tatin! Gratulálok, nagyon ügyes vagy, elárom, emlékeim szerint első próbálkozásnál nekem sem volt azért mind hibátlan ilyen szuper formákkal sem :) A barackos nekem is nagy kedvencem, majd nemsokára jön egy újabb verziója!

Túry Amália írta...

A színes csokitömbök nagyon tecccenek :) megjegyzem magamnak ezt a helyet! Számomra sok újdonság van a blogodban! köszi!

Praliné Zsuzsi írta...

Szia, üdv a blogon :) Örülök, ha találsz kedvedre való dolgokat! Olyan színes csoki meg nekem is kell:)

Katucikonyha, írta...

Így egy évvel később én is meglátogattam a boltot, millió köszönet az ajánlásért és a címért, nagyon klassz volt, micsoda finomságok!

Praliné Zsuzsi írta...

Örülök, hogy tetszett a bolt! Vettél vmi izgi bonbonos cuccot? :)

Katucikonyha, írta...

Színes csokik, virágok, pisztácia... :-)