2010. november 12.

Akkor kezdjünk bele!

Jó egy éve tettem szert az első szilikonos bonbonformámra, és ekkor ragadott magával teljesen a házi pralinékészítés. Igaz, hogy már korábban is próbálkoztam különböző, csokival bevont bonbon-golyóbisokkal, de a formákkal a variációk és ötletek száma megsokszorozódott, sőt folyékonyabb, krémesebb töltelékekkel is elkezdtem bennük kísérletezni. Észre sem vettem, és megszállott pralinékészítővé és persze lelkes fogyasztóvá váltam!
Aztán csak magamnak elkezdtem fotókat gyártani a jobban sikerült darabokról, ezeket jegyzetekkel lementettem, hogy újra elő tudjak venni egy-egy ízkombinációt. Meg ha eszembe jutott egy eddig még ki nem próbált változat, azt szorgosan leírtam magamnak, hogy később elkészíthessem. Innen már egyenes út vezetett ahhoz az ötlethez, hogy blogba kezdjek: így rendszerezve tárolhatom a pralinérecepteket, és talán mások is kedvet kapnak egy-egy bonbon elkészítéséhez.
A blog nevén sokat gondolkoztam: először a "bonbonier" tetszett meg, de az foglalt volt. Tegnap este jött az akkor zseniálisnak hitt ötletem: bonbonda - Gombócdát már láttam, gondoltam, ez találó lenne. Mikor a google segítségével ellenőriztem a nevet, nagy meglepetés ért: egy remek bonbonos blogra bukkantam. Viszont a nevet így el kellett vetnem, és akkor jött a Praliné Paradicsom ötlete. Tetszik az alliteráció. Tehát, kedves Olvasó, üdvözöllek a Praliné Paradicsomban!

4 megjegyzés :

Ms. Poppy írta...

Szuper dolog, hogy belevágtál! Irigylem az ilyen ügyes embereket, akik még csodás képzelőerővel is el vannak látva.:) Kívánom, hogy szép pillanatot hozzon ez a blog neked, és nekünk olvasóknak is!

Praliné Zsuzsi írta...

Szia Poppy!
Köszönöm szépen a jókívánságokat!

4Gyerek írta...

jajj de jó dolgot tettél velünk többiekkel mikor belevágtál ebbe a blogos világba.
csodás dolgokat, főleg hasznosakat is láttam már nálad. s mert rendelkezem jó pár bonbon formával, tuti, hogy lesz kísérlet az itt olvasottakból.

Praliné Zsuzsi írta...

Szia 4Gyerek!

Örülök, hogy idetaláltál! Majd számolj be, hogy sikerültek a kísérletek!