2013. november 4.

Bonbonos délután a Kölesben


November 12-én lesz három éve, hogy az első bejegyzést megírtam a blogra. Szerettem volna a blog harmadik születésnapja körül újra kilépni kicsit a virtuális térből és egy igazi ízutazásra hívni Titeket. Így született meg a bonbonos délután ötlete, amelyre négyféle bonbonnal fogok készülni. Ezekből a bonbonokból vásárolhattok, kóstolhattok a bonbonos délutánon:

Málna & rózsabors: málnapürével ízesített étcsokoládé-ganache egy csipet rózsaborssal fűszerezve, étcsokoládé-csészében. Gyümölcsös és fűszeresen pikáns egyszerre.

Forralt boros: fűszeres forralt borral készült étcsokoládé-ganache étcsokoládé burokban. Igazi melengető télies bonbon, ízében már a közeledő adventi időszakot hozza el.

Kávé & tonkabab: kávéval és tonkababbal ízesített ganache tejcsokoládé burokban. A nélkülözhetetlen ebéd utáni kávéadag csokoládéba öltöztetve és tonkababbal felturbózva.

Sós karamella & tejcsokoládé: lágy tejcsokoládé-ganache sós karamellel ízesítve és pirított szezámmaggal megbolondítva.


Időpont:
2013. november 16. szombat, 11-15 óra között

Helyszín:
Hadarik Rita (a Rita Konyhája bloggere) és Juhász Krisztina nemrég nyitott étterme, a KÖLES A Reform Konyha (Facebook-oldaluk)
Cím: 1073 Budapest, Kertész u. 41. (a 4-es, 6-os villamos Király utcai megállójától pár percre)

A nyár végén nyitott meg Rita és Kriszta ételbárja, amelynek a különlegessége, hogy garantáltan gluténmentes reform ételeket kínálnak. Minden nap többféle menüből lehet választani, de akár a salátabárból és a rostbárból is szemezgethetünk ebédre. Desszertnek pedig szintén többféle süteményből lehet minden nap választani. Én már többször ebédeltem náluk nyitás óta: mindig találtam valami fogamra valót (sőt, számomra új reform alapanyagokat is kipróbáltam náluk), és volt, hogy a desszert annyira bejött, hogy aztán itthon megpróbáltam reprodukálni is. Nemcsak a finom ételek, a hangulat miatt is érdemes betérni: már a dizájn is jókedvre hangol! Úgyhogy érdemes a bonbonkóstolás előtt egy jó kis ebéddel kezdeni a Kölesben!


A helyszín, azaz a Köles profiljának megfelelően az általam kínált négyféle bonbon is garantáltan gluténmentes lesz: Rita segítségével ügyelni fogok erre az alapanyagoknál, illetve a bonbonok a Köles konyhájában fognak elkészülni.

A bonbonos délutánnak létrehoztam egy eseményt a Facebookon itt. Kérlek titeket, hogy ha érdekel a program, szeretnétek eljönni, csatlakozzatok az eseményhez! Gyertek, kóstoljátok meg a bonbonjaim, találkozzunk, beszélgessünk egyet csokizásról, bonbonokról!

1 megjegyzés :

Gesztenye receptjei írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.