2013. szeptember 13.

VKF! 59. forduló: részeges csokoládé



VKF! avagy Vigyázz, kész, főzz! A játékot még 2007-ben Mautner Zsófi, alias Chili & Vanília indította: a lényege, hogy egy adott témára (hozzávaló, elkészítési mód, alkalom stb.) kell ételeket készíteni. A forduló háziasszonya pedig, aki a témát kitalálta, összegyűjti a blogján egy csokorba a tematikus recepteket, egy nagy "virtuális bulit" rendezve.

A legutóbbi, 58. forduló még a nyári nagy melegekben zajlott: a TeaRoom lányok felhívására ki-ki kitalálhatta, milyen bisztrót nyitna álmai strandján, és milyen ételeket kínálna ott. A forduló összefoglalójában pedig engem tiszteltek meg azzal, hogy nekem adták át a stafétát.

Az eddigi VKF!-témákat Select food gyűjtötte össze. Ahogy átnéztem, rögtön feltűnt, hogy a csokoládé mint hozzávaló még nem szerepelt az a kiírások között. Úgyhogy rögtön csokoládés témákon kezdtem gondolkozni - ugye most csodálkoztok? :)

A VKF! 59. fordulójának a témája: részeges csokoládé

Azaz olyan recepteket várok, ahol valamilyen alkohol ÉS csokoládé a főszereplő: lehet bonbon (aminek külön örülök), lehet fagyi, torta, sütemény, pohárkrém, bármi, sőt, merészebbek akár sós ételekben is gondolkozhatnak. A lényeg, hogy az elkészített ételben a csokoládé és az alkohol együttesen domináljon, együttesen adja meg a karakterét. 

A recepteket tegyétek közzé a blogotokon, majd a linket egy fotóval küldjétek át a pralineparadicsom@gmail.com címre.Akinek nincs blogja, az is játszhat persze, ebben az esetben az e-mail címemre egy fotót várok a recept leírásával együtt, amelyet majd a forduló összefoglalójában teszek közzé.

A határidő: október 15.

Update: 

Az új határidő: október 25.

2 megjegyzés :

Erika írta...

:)))

Judyt írta...

Ó, még a kitolt határidőről is képes voltam lecsúszni :S :) Pedig ez testhezálló VKF volt. Várom az összefoglalót :)