2015. július 22.

Vörösboros meggysorbet kakaós tölcsérben



Ilyen kánikulában már jobban szeretek sorbet-kat készíteni, mint tejes-tejszínes fagyikat. A gyümölcsös sorbet-kat pedig víz helyett gyakran alkohol hozzáadásával készítem: így nem fog nagyon keményre fagyni a kész fagyi, na meg a sorbet ízén is sokat dobhat, ha valamilyen passzoló alkoholt használunk. Eperszezonban nagy kedvencem a rosé & eper sorbet, illetve a pezsgős epersorbet, most pedig a meggyhez száraz vörösbort választottam. A hab a tortán pedig a kakaós-kakaóbabtöretes házi tölcsér volt :)

Hozzávalók:
- 500 g meggypüré (meggy magozva, pürésítve és átpasszírozva)
- kb. 80 g akácméz
- 2 dl testes, száraz vörösbor

A meggypürét a mézzel felforralom, majd hozzáöntöm a vörösbort és teljesen lehűtöm. Másnap fagyigépben elkészítem, vagy gép híján egy lapos dobozban a fagyasztóba teszem, és jó félóránként botmixerrel átkavarom. De akár jégkrémformában is ki lehet fagyasztani.



Hozzávalók a tölcsérhez:
- 70 g tojásfehérje
- 65 g cukor
- 65 g liszt
- 25 g holland kakaópor
- 40 g olvasztott vaj
- 1-2 tk. kakaóbabtöret

A tölcsér elkészítésének a menetét itt tudjátok elolvasni.

Nincsenek megjegyzések :