Kicsit eltűntem az utóbbi napokban, a Balatonon nyaraltunk netmentesen. A nyaralás alatt több bonbonterv is megszületett a fejemben (általában fagyizás közben jött az ihlet, így igyekeztem sokat fagyizni :D). Most viszont még egy régebben készült diós bonbont hozok Nektek. A diókrémet Anya isteni házi meggylekvárával párosítottam, amihez egy csipetnyi rumot kevertem. Hát, nem volt hosszú életű a bonbon nálunk!
Hozzávalók 15 darabhoz:
- fél adag diókrém
- kb. 2 ek. meggylekvár vagy egy adag meggypüré
- 1 tk. rum
- 20 dkg étcsokoládé (nálam 70%)
Először elkészítem a diókrémet az itt leírtak szerint. A meggylekvárhoz hozzákeverek egy teáskanálnyi rumot.
Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokiburkot polikarbonát vagy szilikon formában. Hűtőbe teszem, míg a csoki megszilárdul.
A kicsokizott mélyedésekbe teszek egy pötty rumos meggylekvárt (kb. egyharmadig), erre jön a diókrém, de hagyok helyet a lezáráshoz. Ismét hűtőbe teszem a formát.
5 megjegyzés :
Nagyon guszták!:) Várom az új ötleteket! :)
Ez nekem nagyon bejönne :) Ki fogom próbálni, dió+meggy, nagyon jó párosítás :)
Nagyon szép a forma, az íz meg isteni lehet. :)))
Nagyon finom lehet!
A forma pedig csodás :)
Mary, köszönöm! Amint kicsit hűvösebb lesz, jövök az új ötletekkel is :)
Ami, köszönöm, remélem, ízleni fog nektek!
Petra, a gyémánt forma nekem is nagy kedvencem!
Okki, köszi! Nagy diófan vagyok :)
Megjegyzés küldése