2011. július 27.

Pálinkás sárgabarackkrémmel töltött praliné



Tudom, már több sárgarbarackos-barackpálinkás bonbon is szerepel a blogon (ez, ez és ez), de azoknál aszalt sárgabarackot használtam, és szerettem volna kipróbálni, milyen lehet friss sárgabarackból készült gyümölcspürével. Az eredmény fantasztikusan gyümölcsös lett, egy kicsi marcipánnal és fehércsokival krémesítve. Nekem ez a krém könnyebbnek, légiesebbnek tűnik, mint a fajsúlyosabb aszalt barackos verziók. Igazi nyári csemege!
Az alap sárgabarackos-fehércsokis-marcipános krémből két adagot csináltam mindjárt, az egyik felébe barackpálinkát kevertem, a másikat pedig egy másféle ízesítésű bonbonhoz használtam fel, majd hozom azt is!
Utóirat: Tudom, még adós vagyok a kölni csokigyár-látogatás beszámolójával, de még át kell válogatnom hozzá a képeket, amire szerintem csak hétvégén lesz időm - cserébe sok képet hozok majd, és ígérem, érdekes lesz :)



Hozzávalók 15 darabhoz:
Sárgabarackos krém:
- 2 db sárgabarack
- 4-5 kocka fehércsoki
- 7 dkg marcipán
- cukor/méz ízlés szerint
- 2 ek. barackpálinka
Csokiburok:
- 15 dkg étcsoki (nálam 85%-os)



A sárgabarackkrémhez a barackokat forró vízbe leforrázom, majd lehúzom a bőrüket és leturmixolom. Cukorral kicsit beforralom a barackpürét, majd hozzáadom a lereszelt marcipánt és a fehércsokit, és kavarom, míg egynemű nem lesz. A végén, miután levettem a tűzről, mehet bele a barackpálesz. Kihűtöm.
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokihüvelyt polikarbonát vagy szilikon formában. Hűtöm, míg a csoki visszadermed.
A mélyedéseket megtöltöm a krémmel, majd ismét hűtő. Az étcsoki maradékát újratemperálom, és lezárom vele a bonbonokat. Egy óra hűtés után kifordítom a formából.


10 megjegyzés :

Bianka írta...

Micsoda ízvilág

Katucikonyha, írta...

Hmmm, már megint nagyon gusztusos és gyönyörű. Én is valamelyik nap próbáltam ki a friss sárgabarackot barackpálinkával és egészen műs, mint az aszalt, sokkal intenzívebb.

BirgánAndi írta...

Mennyi finom töltelék abban a szépséges vékony csokiban !:D

Anditanti írta...

Húúúú, nagyon tudnám szeretni:D

4Gyerek írta...

ajajj...

Petra írta...

Hú, de finom lehet! :)

Túry Amália írta...

Guszta! kölni-ről meg a parfüm ugrott be, mondom milyen parfüm??? :D még korán van nekem ezek szerint :)

Praliné Zsuzsi írta...

Bianka, köszi!

Katucikonyha, én is ugyanezt éreztem!

Andi, bizony-bizony! És olyan jó volt hallgatni, ahogy roppant a csoki!

Anditanti, azt elhiszem :)

4Gyerek, :DDD

Petra, köszönöm, az volt :)

Colors, :))) Nem is jársz messze az igazságtól, voltunk az illatos házban is, ahol kölni víz folyik egy kútból, és ott lehet venni eredeti kölni vizet :)

Vianne írta...

Hmmm, nagyon jòl nèz ki, izgalmas lehet friss barackkal. Egyetlen előnye ennek a rettenet időnek h lehet csokival dolgozni...
A zserbo-kocka nagyon cool:) én nem szeretm a zserbot, de bevállalnàm.

Csokigyar jo volt???

Praliné Zsuzsi írta...

Vianne, én kicsit lecserélném a bonbonozást a nyárra :( A csokigyár nagyon szuper volt, csomót fotóztam, csak rendbe kéne rakni és megírni a posztot, de hétvégén igyekszem :)