Hihetetlenül egyszerű töltelék, ami pálinkarajongóknak kötelező! Isteni házi barackpálinka, aszalt sárgabarack, puha marcipán és étcsokiburok. Vigyázat, nagyon pálinkás, ne vezessetek utána!
Hozzávalók 15 darabhoz:
- egy marék aszalt sárgabarack
- kb. fél deci barackpálinka
- kb. 5 dkg marcipán
- 15 dkg étcsokoládé
Az aszalt sárga barackot apró darabokra vágom, és két-három napra annyi barackpálinkába áztatom, amennyi ellepi.
A krémhez a pálinkába áztatott barackot (a pálinka nélkül) aprítógépbe öntöm, és a marcipánnal összeaprítom. A krémet, ha szükséges, hígíthatjuk barackpálinka hozzáadásával, vagy sűríthetjük plusz marcipánnal.
Kb. ilyen állagú a töltelék |
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokihüvelyt polikarbonát vagy szilikon bonbonformában. Hűtés jön.
A megszilárdult csokihüvelyeket megtöltöm a krémmel, hagyva helyet a lezáráshoz. Kis időre hűtőbe teszem formát.
Tipp:
Bonbonforma nélkül a barackos-marcipános masszából vizes kézzel kis gömböket formálhatunk, majd étcsokiban megmártjuk. Egy-egy vékony csík aszalt barackkal díszíthetjük, amíg friss a csokimáz.
8 megjegyzés :
Húúú, de régen ettem bonbont és ittam páleszt! Jól esne most pár darab a sárgabarack evés után! :)))
De jó, Zsuzsához csatlakozva én is rég ettem már bonbont, mondjuk pálinkát sosem mert nem szeretem :) De sütiben már ettem úgy fini :)
Ezt a bonbont felvettem a "sürgősen elkészítendő" listámra. Isteni lehet, mindent imádok ami benne van:)
Zsuzsa, akkor itt az idő készíteni :)
Bianka, hát igen, azért a marcipánnal más dimenzióba lép a pálinka :)
Mézeskalács, de örülök, remélem, ízleni fog!!
Minden hozzávaló rendelkezésre áll, így már bűn lenne nem kipróbálni :). NAgyon tetszik !
Ami, de örülök! Számolj majd be, hogy ízlett!
Ígérem nem vezetek utána, ha kaphatok egy kis kóstolót belőle.:))
Nagyon finom lehet, és látom forma nélkül is elkészíthető, így lehet belemerek vágni az elkészítésébe.
Gizi, vágj bele, nagyon finom (és ütős :D)bonbonkákat fogsz alkotni forma nélkül is!!!
Megjegyzés küldése