Már körülbelül április eleje óta gyártom sorozatban a bonbonokat polikarbonát formában, így talán mondhatom azt, hogy egészen belejöttem már a temperálásba. Nade. Eddig csak étcsokihüvelyben készítettem bonbonokat polikarbonát formában, valamiért tartottam attól, hogy hogy fog majd sikerülni a temperálás fehércsokival. A hétvégén azonban megtaláltam az utolsó zacskó liofilizált málnámat, és eszembe jutott a finom málnás-marcipános töltelékű bonbon, amit már készítettem korábban. Nekem ehhez valahogy a fehércsoki jobban passzol, így eldöntöttem, hogy kipróbálom végre a polikarbonát formát fehércsoki-hüvellyel. És - ha már lúd, legyen kövér - a temperált fehércsokiba liofilizált málnaszemeket morzsoltam, így piros pöttyös bonbonokat kaptam végül, amelyek szépen kipotyogtak a formából és gyönyörű fényesek lettek. Legközelebb is bátran használom majd a fehércsokit csokiburoknak! Bár a csokiburok vastagságánál még van hova fejlődnöm :)
Hozzávalók 15 darabhoz:
- 2 kis marék málna (nálam friss volt, de lehet fagyasztott is)
- 3 dkg marcipán
- kb. 6-8 szem liofilizált málna
Először a tölteléket készítem el. A málnát átpasszírozom, és egész röviden beforralom (kb. 5 perc). Én nem tettem hozzá mézet, de ha valaki szeretne, nyugodtan lehet. A málnapüréhez hozzáadom a lereszelt vagy apróra tört marcipánt és a 3 dkg fehércsokit, és addig kavargatom, míg egynemű krémet nem kapok. Ekkor olyan 4 szem liofilizált málnát belemorzsolok a krémbe, és hagyom hűlni.
A 15 dkg fehércsokit megolvasztom és temperálom - érdemes újra belenézni a temperálós posztomba, ugyanis más hőfokon kell hozzáadni a porított kakaóvajat, és más hőfokon kell dolgozni a fehércsokival, mint az éttel. Mikor elértem a megfelelő hőmérsékletet, gyorsan belemorzsolok a fehércsokiba 4 szem liofilizált málnát, és belekeverem - ettől lesz pöttyös a csokiburok. Ezután elkészítem a csokihüvelyt szilikon vagy polikarbonát formában. Kb. 20 perc hűtés következik.
A töltelékkel megtöltöm a bonbonforma mélyedéseit. A maradék fehércsokit újratemperálom, és lezárom a bonbonokat. Kb. egy óra hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
11 megjegyzés :
Olyanok, mint az ékkövek! Gyönyörűek!!!
Képzelem, az ízük is milyen gyönyörű :-)
Csodásak lettek és a pöttyös titok is lelepleződött:-))
Milyen fehércsokit használtál?
Nekem a fehércsoki mindig sűrűbb, mint az ét, gondolom ezért lett picit vastagabb a teteje.
Viki, köszi :) Nekem is nagyon tetszettek, és a liofilizált málna nagyon szépen felerősítette a málnaízt!
Gesztenye, igen, a lifoilizált málnától lett pöttyös :) Ez a Lidl-ben kapható fehércsoki, a nevére nem emlékszem, olyan lilás doboza van, és 200 gr. De nem volt annyira vészesen sűrű, szépen olvadt, csak én bénáztam el :)) De a pöttyöknek meg a szép fényes fehér buroknak úgy örültem, hogy csak na, a burok meg majd kegközelebb jobb lesz :)
Húúúú, ismét egy profi bonbon:D Csodálatos. Az ízét illetően sajnos csak a képzeletemre tudok hagyatkozni. Ez ellen tehetünk valamit?
én is kérnék most belőle :)
Ez nagyon jol mutat , ez a csokiknak a swarovskija !
Anditanti, köszi :) Remélem, majd csinálhatok neked is valamikor :)
Bianka, akkor küldök fénypostával :)
Mandala, nagyon kedves vagy, köszönöm szépen!
Le esett az állam!!!!
FANTASZTIKUSAN ÜGYES VAGY!!!!!!
Tudom, hogy már sokszor mondtam...:)
Hűűűű, azt hiszem, ez az eddigi kedvencem az oldaladon. Gyönyörű, ki hinné, hogy első próbálkozás... A málnával pedig fantasztikus lehet.
Ez a dupla málnás megoldás nagyon finom lehet. Csokiban inkább az étcsokit választom. Ahogy öregszem, a többi egyre édesebbnek tűnik.
Edith, annyira kedves vagy, köszönöm szépen!
Katucikonyha, köszi! Azért ha a félbevágott fotót megnézed, lehet látni, hogy még van hova fejlődni :D
Andi, abszolút egyetértek, evésre én is étcsoki-párti vagyok. De a pöttyöknek nem bírtam ellenállni :)
Megjegyzés küldése