Hozzávalók:
- 20 dkg marcipánmassza
- 3-4 szem aszalt sárgabarack
- kb. fél deci jóféle házi barackpálinka
- 15 dkg fehércsokoládé
- 15 dkg durvára tört mandula
A sárgabarackot apró darabokra vágom, majd annyi barackpálinkát öntök rá, amennyi ellepi: ebben áztatom legalább egy napig.
A pálinkában áztatott barackot lecsöpögtetem, majd a marcipánmasszához gyúrom. A barackos marcipánból kis golyókat formázok a kezeimmel. A golyóbisoknak nem kell túl nagynak lenniük, hiszen jön még a mandularéteg is. A marcipángolyókat hűtőbe teszem.
A durvára tört mandulát zsiradék nélkül egy teflonserpenyőben kicsit megpirítom. A fehércsokoládét vízgőz fölött felolvasztom. Fogok egy marcipángolyót, és mártóvilla vagy sima villa segítségével megmártom az olvasztott csokiban, majd meghempergetem a pirított mandulában alaposan. A borzas golyót sütőpapírra vagy rácsra teszem. Miután az összes golyóval végeztem, hűtőbe teszem a pralinékat, míg a csoki megszilárdul.
Nekem ebből a mennyiségből 18 golyó lett.
Tipp:
Szaloncukor formában is elkészíthető, akár borzas, akár sima fehér- vagy étcsokis külsővel!
A recept után pedig szeretném megosztani Veletek, milyen öröm és megtiszteltetés ért tegnap. Kaptam egy e-mailt a Gasztrobox csapatától, hogy az első Barackpálinkás praliné-receptem kapta meg a Hónap receptje megtisztelő címet a Gasztroboxon!!!! Mivel még egy hónapja sincs, hogy elkezdtem ezt a blogot írni, nagyon meglepődtem, és persze nagyon jól esik. Köszönöm szépen mindenkinek, aki szavazott a receptre, rendszeresen olvassa a blogot, kommentel vagy csak néha idetéved!
Sok szeretettel gratulálok Latsia-nak, aki a Hónap bloggere lett, és Samy-nek, aki a Hónap fotója díjat kapta!
A recept után pedig szeretném megosztani Veletek, milyen öröm és megtiszteltetés ért tegnap. Kaptam egy e-mailt a Gasztrobox csapatától, hogy az első Barackpálinkás praliné-receptem kapta meg a Hónap receptje megtisztelő címet a Gasztroboxon!!!! Mivel még egy hónapja sincs, hogy elkezdtem ezt a blogot írni, nagyon meglepődtem, és persze nagyon jól esik. Köszönöm szépen mindenkinek, aki szavazott a receptre, rendszeresen olvassa a blogot, kommentel vagy csak néha idetéved!
Sok szeretettel gratulálok Latsia-nak, aki a Hónap bloggere lett, és Samy-nek, aki a Hónap fotója díjat kapta!
23 megjegyzés :
Gratulálok Neked a díjhoz szeretettel!
Ez is egy nagyon finom bonbon lehet!Annyira gyönyörű a kép is róla.
Ez igen!!
Nelli, Citromhab, köszönöm szépen!
Gratulálok én is a díjhoz! És azért a bonbonért nagyon meg is érdemelted, mert isteni! Ezt a mait is kipróbálom, hála istennek minden van hozzá itthon.
Köszönöm, Tatin, majd számolj be, hogy sikerült! Én nagy sikert arattam vele :)
Dejó, dejó:-)))
Sok szeretettel gratulálok a díjhoz, nagyon ügyes vagy.
Ez a mostani is kipróbálásért kiált :-)))
Atya-gatya ez nagyon jó
Gratulálok
Gesztenye, Bianka, köszönöm szépen, kedvesek vagytok! Persze barackpálinkával koccintottam a hírre :D
Kérdésedre a válasz: nem, nem kell ennél több. Legalábbis nálam tökéletesen nyerő alkotás.
szerintem fehér csoki miatt a doki sem tiltana le róla, s a csekély páleszt önként bevállalom (arra nem hinném engedélyt nyernék).
Csúnyán beindult a nyálelválasztásom :-DDD Fantasztikus!
Gratula a díjhoz, nem véletlen :-)
Sok szeretettel gratulálok a díjhoz, igazán megérdemled tökéletes a bonbonod! Jó lenne megkóstolni!:-)
Gratulálok a díjhoz!
4Gyerek!
Örülök, hogy legalább a fehércsoki nem tiltólistás Nálad, majd igyekszek még ilyen bonbonokat hozni!
Chef Viki!
:DD Köszönöm, jól esik az elismerésed!
Latsia!
Nagyon kedves Tőled, köszi! Sajnos a pálinkás bonbonok gyorsan párolognak :)
Ottis!
Köszönöm szépen a gratulációt!
Anyám!!!!! :):):):):)csak ennyit tudok kinyögni :):)
Gratulálok!
A fenti csodához meg hozzá sem tudok szólni, olyan mesés.:)
Gratula a díjhoz! :) csodásakat alkotsz!
Vizicsibe!
Próbáld ki, tuti nem fogod megbánni :)
Ms. Poppy!
Köszönöm a gratulációt! Úgy látszik, hódít az alkohol: itt a pálinka, Nálad a sör-bor :)
Colors in the Kitchen!
Köszönöm szépen! Igyekszem :)
Ez a valami tényleg nagyon jóféle... én már kóstoltam!!!
Köszönöm, hogy a hiteles forrás is megszólalt :)
Gratulalok! :)
Csirli, köszi!
Hát csak ámulok és bámulok, s a szám is tátva maradt :)))
Ki kellene próbálnom, mert egyébként egy csipetnyi pálinkát sem tudna belémdiktálni senki, s félek, hogy ott rohad meg a kamra kegfelső polcán, merthogy már évek óta ott érlelődik. Ugye, hogy éppen ideje elhasználni ezt a minőségi páleszt ? :)
Azért egy kérdésem is lenne: lehet, hogy figyelmetlenül olvastam? Mennyi kis praliné lett ebből a masszából ?
Köszönöm, s én is csatlakozom azokhoz, akik gratuláltak Neked. Ilyen gyönyörü pralinékat nem lehet figyelmenkivül hagyni.
Gratulálok...
Szia Viki!
Üdv a Praliné Paradicsomban :) Hát én a helyedben nem tartogatnám tovább a páleszt, bonbonba vele! Nekem ebből a mennyiségből 18 darab golyóbis lett. Az elején a marcipángolyókat nem érdemes túl nagyra méretezni, mert a mandulaburok is dob még a golyóbisok méretén!
Megjegyzés küldése