Egy last minute ajándékötlet Karácsonyra: fűszeres meggydrazsék roppanós étcsokiburokban. Gyorsan elkészül, és látványos csomagokat gyárthatunk belőle celofánba adagolva. A fűszerezés ízlés szerint alakítható: chili helyett szuper lenne még őrölt kardamommal vagy fahéjjal is például. Itt találhattok még további drazsévariációkat.
Hozzávalók:
-
100 g aszalt meggy
-
75 g étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal)
-
50 g kakaópor
-
kb. 1/2 kávéskanál őrölt chili
A
kakaóport előkészítjük egy nagyobb tálba, amelybe a meggyek is kényelmesen bele
fognak férni. A meggyeket egy másik keverőtálba készítjük elő. Az étcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. A csokoládéhoz
ízlés szerint őrölt chilit keverünk. A meggyre kanalazzuk a csokoládé kb.
egyharmadát, és alaposan átkeverjük, hogy egyenletesen fedje a csokoládé a
meggyszemeket. Ekkor rákanalazzuk a második harmadát a csokoládénak, majd ismét
elkeverjük. Végül a maradék csokoládét is a meggyszemekhez keverjük. A
csokoládéval frissen bevont meggyszemeket a kakaóporos tálba öntjük, és kézzel
keverjük-forgatjuk a csokis meggyszemeket a kakaóporban, míg mindenhol be nem
fedi a szemeket a kakaópor is. Ügyeljünk arra, hogy több szem összetapadhat,
ezeket válasszuk szét kézzel, miközben kavarjuk a meggyszemeket a kakaóporban.
Egy óráig szobahőmérsékleten állni hagyjuk a bevont meggydrazsékat, majd
adagonként szitába tesszük, és eltávolítjuk a drazsékról a felesleges
kakaóport.
2 megjegyzés :
Király!
Köszi :))
Megjegyzés küldése