2013. április 19.

Sós karamellás-passiógyümölcsös bonbon




Ezt a bonbont abszolút a véletlen szülte. A Pierre Hermé ihlette Mogador bonbont akartam elkészíteni, csak sima tejcsokoládéból karamellizált tejcsoki híján. Azonban a két passiógyümölcsben, amit vettem hozzá, alig-alig volt valamicske lé, így csak feleannyi lett a ganache. Viszont a bonbonforma már ki volt öntve csokival, így rögtönözni kellett. Épp volt a hűtőmben egy adag Chili & Vanília-féle sós karamell öntet, amelyet még a karamellizált fehércsokoládé fagyihoz készítettem, így jött az isteni szikra, hogy kétrétegű bonbon lesz. A sós karamell öntet és a passiógyümölcsös tejcsokiganache elképesztően finom volt együtt, legközelebb direkt is így fogom csinálni!

Hozzávalók kb. 30 bonbonhoz:
- fél adag passiógyümölcsös tejcsokiganache (recept itt, annyi különbséggel, hogy most nem karamellizált tejcsokit használtam)
- két-három ek. sós karamell öntet (recept itt)
- 300 gr étcsokoládé a burokhoz
- díszítéshez opcionálisan arany lüszter



Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokihüvelyt szilikon vagy polikarbonát formában. Hűtőbe teszem, míg a csokiburok megszilárdul.
A mélyedéseket a formában jó egyharmadig megtöltöm a sós karamell öntettel. Kb. negyed órára hűtőbe teszem a formát, majd a karamellre adagolom második rétegnek egy habzsák segítségével a passiógyümölcsö tejcsokiganache-t, hagyva helyet a lezáráshoz is. A formát ismét hűtőbe teszem, míg a ganache kicsit bebőrösödik.
Az étcsokoládét újratemperálom, és lezárom a bonbonokat. Jó fél óra hűtés után kifordítom a bonbonokat a formából, és egy ecset segítségével arany lüszterrel díszítem.

Hármas válogatás tagjaként :)

Nincsenek megjegyzések :