Egy egyszerű recept következik, ami akár farsangi buliban is bevethető :) Papírkapszlik segítségével ehető csokicsészéket készítettem finomra őrölt pisztáciával ízesített fehér csokiból, a töltelék pedig egy öt perc alatt összeállítható marcipánkrém kesernyés narancslekvárral és pezsgővel ízesítve. További csokicsészés recepteket itt találtok, itt pedig egy részletes leírás olvasható csokicsészék készítéséhez.
Hozzávalók
kb. 15 darabhoz:
Marcipánkrém:
-
120 g marcipánmassza
-
kb. 80 g narancslekvár
-
2-3 ek. száraz pezsgő
Csokicsészék:
-
130 g fehér csokoládé (vagy ízlés szerint étcsokoládé)
-
3-4 tk. finomra őrölt pisztácia (én pisztácialisztet használtam)
-
15 db kisméretű bonbonkapszli
A marcipánkrémhez a marcipánmasszát nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Rákanalazzuk a narancslekvárt, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig
melegítjük, míg egynemű, sima krémet nem kapunk. Hozzákeverjük a pezsgőt is.
Akkor jó, ha sűrű-krémes állagú, jól adagolható masszát kapunk: ha kicsit
sűrűnek érezzük, plusz lekvárral, pezsgővel tudjuk hígítani, ha kicsit hígnak,
akkor plusz marcipánnal vagy olvasztott fehér csokoládéval javíthatunk az
állagán. Teljesen kihűtjük a krémet.
A csokicsészékhez a fehér csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk, majd hozzákeverjük az őrölt pisztáciát. Ekkor fogunk egy papír bonbonkapszlit, belekanalazunk kb. két kávéskanálnyit a fehér
csokoládéból, majd forgatva, illetve a kanál hátával segítve eloszlatjuk a
csokoládét a kapszliban. A felesleges csokoládét kirázzuk belőle, majd egy
tálra tesszük. Ugyanígy járunk el a többi kapszlival is. Ha készen vagyunk, a
kicsokizott kapszlikat hűtőbe tesszük, míg a csokoládé megszilárdul. Ekkor
ecset segítségével még egyszer átkenjük belülről a csokiréteget vékonyan. Ismét
hűtőbe tesszük a kapszlikat, míg a második réteg is megszilárdul. A
papírkapszlikat végül óvatosan lehámozzuk a csokicsészékről. A csokicsészéket előre is elkészíthetjük.
2 megjegyzés :
Ez brutálisan finom lehet. Zseniális ötlet!
Köszi, Dina, de lefogadom, hogy téged a marcipánnal "vett meg" ez a recept ;)
Megjegyzés küldése