... és marad is! Ugyanis elkészült a Praliné Paradicsom új fejléce, az offisöl Praliné Paradicsom-logóval, rajta pedig a pralinézabáló Pufisün! Akinek pedig a Pufisün a létét köszönheti: Kovács Andi, aki hihetetlenül tehetségesen rajzol. A Facebookon nézegettem Andi munkáit, és itt pattant ki a fejemből az ötlet még jónéhány héttel ezelőtt, hogy kellene egy sünös logó a Praliné Paradicsomnak. Ha már Erinacea a nickem... Andi pedig nagyon kedvesen vállalta a feladatot. Több körben egyeztettünk e-mailben. Először is leírtam neki az elképzeléseim nagy vonalakban: ööö, hát valami sün kellene, aminek a bonbonokhoz van köze - na jó, ezzel nem segíthettem túl sokat :) Andi ekkor készített több vázlatot, több sünről, különböző beállításokban, nekem pedig csak ki kellett választani, hogy melyik tetszik a legjobban. Utána ezt kidolgozta, én pedig még javasolhattam változtatásokat. Készült fekete-fehér, és színes verzió is, majd megszületett a fejlécbe foglalva. Én elfogult vagyok, tudom, de nekem nagyon tetszik. Remélem, Nektek is, mert Pufisün innentől állandó lakos lesz a Praliné Paradicsomban! Nagyon köszönöm, Andi!!!!
A logóhoz pedig sünös recept is jár, nanáhogy! Még a Food-Pack Kft.-nél járva kaptam egy cédét, amin pdf formátumban különböző katalógusok vannak, köztük egy több mint száz oldalas katalógus polikarbonát formákkal. Komolyan mondom, életveszély megnyitni a cédét. Persze én vállaltam a kockázatot. És mit találtam? Hát persze egy sünös polikarbonát formát, amit muszáj volt megrendelnem! A formában hatalmas sündisznókat lehet gyártani, amelyek szépen ropognak a fogunk alatt, ha jól temperáltunk :) A töltelék sem akármilyen: whisky a négyzeten! Whiskys dulce de leche egy kis whiskys tejcsokimousse-szal megfejelve. Következzen tehát a sünbonbon Pufisün tiszteletére!
Hozzávalók 12 db sünhöz:
- kb. 20 dkg étcsokoládé
- 3-4 ek. dulce de leche
- 2 ek. whisky (Johnnie volt otthon)
- 5 dkg tejcsokoládé
- 1,3 dl tejszín
- 3 db marshmallow (pillecukor)
- fél rúd vanília
Először elkészítem a tejcsokimousse-t. 0,3 dl tejszínt a vaníliamagokkal megmelegítek, majd beledobom a pillecukrot és a tejcsokidarabokat, és addig keverem, míg elolvadnak, majd hozzákeverek egy evőkanálnyi whiskyt. A maradék tejszínt felverem kemény habbá, majd a tejcsokis masszához keverem, és a mousse-t kihűtöm. A dulce de leche elkészítése itt olvasható, ehhez hozzákeverek egy evőkanálnyi whiskyt.
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokihüvelyt szilikon vagy polikarbonát formában, és dermedésig hűtöm. A csokihüvely aljába egy pici whiskys dulce de lechét adagolok, erre pedig habzsákból nyomok a tejcsokimousse-ból. Ez a kombináció már csak azért is nagyon bevált nálam, mert a folyós dulce de lechét nem nyomja ki a könnyű mousse, és így szépen le lehet zárni. Picit visszateszem a hűtőbe a formát.
Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom vele a sünöket. A bonbonokat hűtöm, majd kifordítom a formából.
Természetesen nem csak sünformában készíthető, de mindenképpen egy mélyebb formában érdemes elkészíteni!
A tesóm alig bírta kivárni a fotózást :) |
Utóirat:
Andi most érettségizik, ő rajzolta le az osztályukat a tablójukra (mindenkit külön-külön!), ami nagyon szuper lett! Szavazzatok a csongrádi Batsányi János Gimnázium 12/F osztályára a Facebookos tablóversenyen!!!!!!
26 megjegyzés :
De édesek! :) És mennyien vannak! :) Klassz lett az új fejléc is, de ezek a kis sünök nagyon élethűek, olyan zabálni valók! :D Volt erőd beleharapni?
Nagyon klassz lett a logó!
Te Zsuzsi, lassan téged pralinéelvonóra kell küldeni :))).
Most menten elájulok!Tatin látom még nem látta, reggel elújságolom neki.:-)
A fejléc is gyönyörű!Gratula az alkotónak és a megálmodónak is!
A sünik káprázatosak!
Erre szoktam mondani dobtam egy hátast! Gyönyörű a logód de ez a süni bonbon mindent visz! :D
hű, ezek nagyon ott vannak.
nekem tuti nem kell az a cd. mert vagy szívfájdalom miatt lenne végem, vagy az adósok börtöne lenne a végzetem.
Nsgyon aranyos a sünis logod. Benne van tényleg minden. Sünike a bonbon...vagyis TE! Gratulálok az új csini külsőhöz!
A sünis bonbonnál meg csak a számat tudom eltátani. Annyira cuki,és annyira bekapnék egyet. Irigylem a tesódat. :D
az a cd átvándorolt hozzám, anyázok is azóta :D:D:D Szóval ez a sün nagyon fasza!!! Nagyon jó lett a logó és a pufisün is! :))))
Nem is tudok mit mondani!
Egyszerűen szenzációs!
Ezek a formák:-)))
A fejléced is nagyon klassz:-))
Nagyon jól néz ki!!
Hú de tetszik a sünis blogruhád! :)
Nagyon édes!
Én nem szeretném megnézni ezt a katalógust, mert akkor elvisz a hév...!
Jó , hogy megtaláltad ezt a süni formát, de a neve még jobban tetszik: Pufisüni :)))
Nekem is nagyon Tetszel! A sünikéket is szívesen megkóstolnám:)
Zsuzsa, összesen 12 darab lett a sünikből, de ez fogyott el először, és mindenki könyörtelenül beleharapott otthon :)
Vera, köszi! Lehet, hogy a család is jön velem elvonóra? :) Nyáron ha kánikula lesz, úgyse tudok bonbonozni, addig kiélem magam :)
Nelli, köszönöm szépen!
Mary, örülök nagyon, hogy tetszik :)
4Gyerek, mióta megvan a cédé, csak egyszer néztem meg, akkor a sünt kiszúrtam, azóta nem mertem megnyitni :)
Tatin, köszönöm szépen, én is így érzem :)
Emőke, köszi:)) Azóta kaptam újabb cédét (mármint ugyanazt), de van egy plusz példányom, ha valakinek kell :)
Gesztenye, nagyon köszönöm! Asszem a Goodwillnél láttam gesztenyés formát is :)
Vanocska, köszönöm!!
Ami, köszönöm szépen! Nekem is nagyon tetszik :))
Erika, köszönöm szépen :) Asszem a Pufisüni név is Anditól van.
Márti, köszi :D Sajna a süniknek már lábuk kélt :)
Gratulálok az új fejlécedhez, a bonbont faló süni, nagyon szuper!!!
A bonbonok pedig mesések, kár hogy nem lehet belekóstolni.:)
Csendesen, és többnyire kommentálás nélkül figyelem a blogodat, amit igazán igényesnek tartok. Nagyon szeretem a stílusod!
Bonbonjaid fantáziadúsak, és gyönyörűek. Érzem, hogy ötleteid kifogyhatatlanok.
Csak gratulálni tudok a munkádhoz, természetesen a logódhoz, és a sünis bonbonhoz is!!!!!!!!!!
Szerezz nekünk örömet továbbra is!
csá béé! sztem rettentően odabasz ez a falánk sünös logó! persze a whiskey-s sünalakú bonbon is masszívan odaver... mondhatnám: MÖTÁL! (nekem már csak egy dolog mozgatja a fantáziám: még nagyobban nem lehet ilyen sünös bonbon formát szerezni; ui. abba több whiskey fér...)
Erinacea,nagyon jó lett az új fejléced a bonbon meg csodás,el is hiszem hogy nem bírta kivárni a tesód!:-)
Gizi, köszönöm szépen!
Anzsu, igyekszem, ígérem :)
Medv, ha ennél nagyobb lenne a forma, nem férne be a szádba :DDD
Ditta, neked is köszönöm szépen!
Szívesen megnézném a cd-t, megvan esetleg még az a feles példányod? :)
Ma vittem be a munkahelyemre a dulce de lechés bonbonból amit a Te recepted alapján készítettem és akkora sikere volt, amekkorára nem is számítottam... Sokan el se hitték, hogy én csináltam... Ja, és mindenki azt kérdezgette, honnan vetted ezt a hobbit??? És ha jobban belegondolok, nem emlékszem... :D De egy biztos, jelentős részed volt abban, hogy megfertőződtem a bonbonozással...
A polikarbonát formát pedig elég egyszer kipróbálni és véged van. Azóta elő se vettem a szilikonokat, maximum azért, hogy a megmaradt csoki ne egy nagy tömbbe álljon össze, így könnyebb újra felhasználni!
Szóval egy szó mint száz, hálás köszönetem a sok remek receptért és inspirációért! :)
És ami persze lemaradt, szuper az új design, nagyon tetszik! A Pufisün pedig hihetetlen aranyos!
Málna, köszönöm szépen a kedves szavaid! A fölös cédé megvan még, küldd el az e-mail címemre a címed, és elpostázom!
Nagyon köszönöm, írtam e-mailt! :)
Nagyon aranyosak :)
Bianka, köszönöm!
Imádom a süniket! Pont most vettem a Cuisinariumban egy sünis kekszkiszúrót, hamarosan jönnek is a sünis kekszek! :-)
Mézi, de jó, még egy sünrajongó :) Nekem is van sünis kekszkiszúróm Bécsből, karácsonykor mézeskalácsok készültek vele! Várom a sünis kekszeid :)
Megjegyzés küldése