2012. május 17.

Kávé-Baileys bonbon


Tuti páros a kesernyés kávé és a krémes, alkoholos Baileys fehércsoki-krémbe rejtve. Ehetjük kávé mellé, előtt és után, vagy éppen helyette :) Igazából ez a bonbon a "kabáthoz a gomb" esete volt: Húsvét előtt a Food-Packnél vásárolva megláttam ezt a transzferfóliát, és már csak valamilyen kávés tölteléket kellett hozzá kitalálni!

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
- 10 dkg fehér csoki
- 1-2 tk. instant kávé (attól függ, mennyire kávésra szeretnénk)
- 0,5 dl habtejszín
- 2 ek. Baileys (de konyakkal sem lehet rossz...)

- 20 dkg étcsokoládé



A tejszínt felforrósítom, feloldom benne az instant kávét, majd beledobom az apróra darabolt fehér csokit, és egyneművé keverem. Végül hozzáadom a Baileyst, és hagyom hűlni a krémet.
Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd elkészítem a csokihüvelyt szilikon vagy polikarbonát formában. Hűtőbe teszem, míg a csoki visszaszilárdul. 
A töltelékkel megtöltöm a kicsokizott mélyedéseket, hagyva helyet a lezáráshoz. Ismét hűtőbe teszem a formát, míg a töltelék picit megbőrösödik. Az étcsoki maradékát újratemperálom, majd lezárom a bonbonokat. Jó félóra hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.

2 megjegyzés :

Unknown írta...

Nagyon finom lehet, amúgy is nagyon kávé mániás vagyok :) Képzeld megcsináltam az epres toffiffee-t amiről beszéltünk régebben, csak rebarbarás belsővel és egy darab szamóca pálinkába áztatott aszalt eperrel :)

Praliné Zsuzsi írta...

Vikvi, az nagyon jól hangzik!!!